יום שני, 22 ביולי 2013

מאפים אישיים של דלעת וגזר


מישהו פעם אמר לי "יש אנשים שמסתכלים על חצי הכוס המלאה, יש אנשים שמסתכלים על  חצי הכוס הריקה אני מסתכל על הסדק", משפט שדי הצחיק אותי וגם גרם לי לחשוב.
הכל באמת תלוי באיך מסתכלים על דברים ואיך מחליטים לאמץ אותם לחיים שלנו, גם בהחלטות הגדולות וגם בהחלטות הקטנות.
ההחלטה להתחיל לחיות אורח חיים בריא יותר יכולה להתקבל כדבר קשה ולא פשוט ויכולה להתקבל גם כמשהו טוב וכייפי.
בדיוק כמו המאפים האלו, כשפשטידה הופכת למאפה אישי, כשהשוליים של הבצק מתחלפים בגזר צבעוני, כשהצבע הוא קייצי וכתום, כשכל אלו מופיעים במאפה אחד, דברים כבר נראים אחרת.
מישהו פעם אמר לי: " דברים טובים מגיעים באריזות קטנות"...
 
 כמות ל- 12 יחידות בתבנית שקעים.
 
300 גרם דלעת מבושלת ומרוסקת
1 גביע של גבינה לבנה 5%
100 גרם גבינה בולגרית5 %  מפוררת
2 ביצים
3 כפות קמח תופח.
כפית שטוחה מלח
מעט פלפל שחור
* תוספות אפשריות: 3 כפות של בזיליקום\ עירית\ פטרוזיליה.
2 גזרים גדולים הכי רחבים שאפשר.
קשיו לקישוט- לא חובה.
 
ההכנה:
 
לקלף בעזרת קולפן ירקות את שני הגזרים לרצועות דקות ורחבות(ניתן להשתמש במכשיר מנדולינה לירקות למי שיש), את שאריות הגזר ניתן לגרר לתוך התערובת עם הגבינות והדלעת
להניח את הרצועות בקערה מלאה במים רותחים לחמש דקות.
את חומרי המאפה מלבד הגזר לערבב בקערה.
לשמן תבנית שקעים ולהניח סביב דפנות כל שקע כ- 2 רצועות גזר שיהוו "מסגרת" למאפה.
למלא בתוך השקע ממלית המאפה , לעטר מעל בקשיו אם רוצים.
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שהמאפים משחימים כחצי שעה בערך.
להגיש לצד סלט טרי