יום שני, 15 ביולי 2013

סלט אנטיפסטי קייצי


רושם ראשוני הוא הדבר הראשון שזוכרים, לא משנה מה שיבוא אחרי רושם ראשוני עושים רק פעם אחת.
ממש כמו באירוח, לא משנה מה תגישו תמיד הדבר שכולם יזכרו הוא הדבר הראשוני שתגישו ומה יותר טוב בקיץ החם  מסלט אנטיפסטי עם גבינה ושקדים? לחם משובח ליד ויין טוב וזהו סגרתם את פינת ארוחת הערב או האירוח.



 1 חציל גדול חתוך לפרוסות דקות לאורכו
2 זוקיני פרוסים לפרוסות דקות לאורגן
1 פלפל אדום מתוק  קלוי ומקולף
100גרם גבינה בולגרית
4 כפות  גפרורי שקדים\ קשיו קלויים
3 כפות חומץ בלסמי
1 כף שמן זית
1 כפית רכז רימונים- לא חובה אך מומלץ
1 כפית סילאן
מלח ופלפל גרוס
כפית שום כתוש או אבקת שום
שמן זית או ספריי שמן להברשת הירקות
 
מברישים את החציל והזוקיני במעט שמן זית וצולים משני הצדדים על מחברת רחבה ( רצוי מחבת "פסים") לאחר מכן
מערבבים בקערה יחד את הזוקיני, החציל והפלפל המתוק  עם כל חומרי המשרה מלבד הגבינה הבולגרית והשקדים.
מחכים כ- 10 דקות עד שהירקות ייספגו את טעמי המשרה.
מסדרים על צלחת את הירקות, להגשה יפה רצוי לגלגל כל פרוסת חציל\ זוקיני ולהניחה מגולגלת על הצלחת בערימה.
לפזר מעל מעט גבינה בולגרית ושקדים וקשיו קלויים.
מגישים כסלט קר או חם.




2 comments:

  1. רק היום גיליתי את הבלוג שלכם וכמה טוב שכך!

    המתכונים, המלים והתמונות הם פשוט ממתק!

    השבמחק
    תשובות
    1. ברוכה הבאה הולך להיות טעים :)

      מחק