דילוג לתוכן הראשי

פליפלה מעמרה


  
  

 " פליפלה מעמרה"  פלפל קלוי ממולא קציצת בקר.
בין כל המתכונים שקיימים אנחנו יודעים שאין כמו המתכונים של הבית, המתכונים של הסבתות ושל האימהות המתכונים שמלווים בזיכרונות עם טעם טוב.
המתכון שהגיע מהצד שלו, פלפל קלוי ממולא בקציצת בקר מתובלת, הסיר הטעים של שרה גבאי הסיר שגרם לו לעזוב הכל ולחכות בסבלנות עד שהוא יהיה מוכן:)
פעם ראשונה שהכנתי התפשט בכל הבית ריח של פלפלים מדהים, כשהכל היה מוכן פתחנו לחמנייה טרייה והכנסנו לתוכה את הקציצה העטופה בפלפל, אני לקחתי את הגמבה הוא את הפלפל החריף.
הטעם טעיייייייים  עד שלא תנסו לא תדעו!
 


 מצרכים:
 
6 גמבות או פלפל אחר מתוק ושלושה פלפלים חריפים קלויים ומקולפים.
שואפים על האש את הפלפלים,מצננים אותם בשקית אטומה,קולפים ומנקים מזרעים.
פותחים את הפלפל, מכול גמבה אפשר ליצור כ- 2 קציצות.
 
 
לתערובת הבשר:
חצי קילו בשר בקר טחון
1 תפוח אדמה מגורר גס
1 בצל קצוץ או מגורר
מלח
פלפל שחור גרוס
כף בהרט
כפית פפריקה
כפית של כמון
מערבבים את כל התערובת יחד.
 

ההכנה:
לוקחים חצי פלפל מניחים בחלק הקרוב אלינו מהבשר ( כמות של קציצה מכובדת) ומגלגלים- אין צורך לסגור את הקצוות
כך חוזרים על הפעולה עם שאר הפלפלים

בסיר רחב ( סוטאז) מניחים את הפלפלים הממולאים בצמידות אחד לשני .
מוסיפים לסיר כפית כורכום, פלפל שחור, מעט  מרק עוף, מעט מלח  ו- 3 כפות שמן זית
, מוסיפים מים עד לכיסוי  חלקי של הפלפלים ולא יותר,
 מכסים ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה ואז מנמיכים ומבשלים כחצי שעה ללא כיסוי.
הכי מומלץ לאכול את הקציצה העטופה בפלפל בתוך באגט או לחמנייה טרייה ועם לימון כבוש בצד. 






פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה