יום חמישי, 25 ביולי 2013

פאי שקדים, לימון ופירות

היום הזה, היום הזה שמתעוררים בו יקיצה טבעית, היום הזה שאין שעון מעורר שמציק, היום בו אפשר לפקוח את העיניים ומיד לעצום אותן שוב.
שבת בבוקר, הכל זז בקצב אחר, קצב איטי, לפעמים נדמה שגם המים בקומקום רותחים לאט ביום הזה, כאילו ומעריכים את הרגע, את השקט של בוקר שבת, את האפשרות לשבת לשתות קפה יחד וליהנות ממשהו מתוק ליד.
המתוק הזה שמגישים ישר לשולחן ולא רוצים לסיים, המתוק הזה שדורש עוד כוס קפה מיד אחרי הראשונה, המתוק שמשאיר טעם של עוד בפה. מן מתוק מרענן, קצת שונה, קצת עם גוון קייצי אבל תכלס מתאים לכל עונה, פאי בהיר ועדין של שקדים ולימון, מלית מתוקה עם טוויסט של חמצמצות, בצק פריך ומעל  עיטור של איזה פרי שאוהבים, הכל בצלחת אחת של אושר, שבת בבוקר מתעוררים לפאי שקדים ולימון, אה וקפה, כי צריך תרוץ לפרוס את הפאי J.



 פאי שקדים, לימון ופירות (קוטר 24-26)

לקלתית:

2+1/4 כוסות קמח לבן

כפית של גרידת לימון

 120גרם חמאה\ מרגרינה בטמפרטורת החדר

3 כפות סור



הכנה:

להכניס למעבד מזון או בלישה ידנית את הסוכר, הביצה, גרידת הלימון והחמאה, להוסיף את הקמח, ללוש עד למרקם פירורי, לשים לב לא ללוש יותר מידי, לעטוף בניילון נצמד את הבצק ולהניח במקרר  לחצי שעה.

למלית:

3 ביצים
100 גרם חמאה רכה ( ניתן להמיר ב- 50 גרם חמאה ורבע כוס קרם קוקוס)

1 כוס סוכר

1 כוס של שקדים טחונים

1 כפית תמצית וניל

1 כפית של גרידת לימון

2 כפות קמח

3 כפות מיץ מלימון טרי.

הכנה:

מקציפים יחד את החמאה עם הסוכר, ומוסיפים את הביצים בהדרגה, את הווניל, הקמח והלימון ( המיץ וגרידת הלימון) ואז את השקדים הטחונים עד לקבלת קרם אחיד.

הרכבה:

מרדדים את הבצק על תבנית פאי מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ואופים כ- 10 דקות, מוציאים את התבנית ושופכים את המלית על הקלתית, אופים בחום של 160 מעלות בין 30-40 דקות.

להגיש בטמפרטורת החדר עם פירות טריים שאוהבים מעל.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה