יום שישי, 23 בנובמבר 2012

ארץ ישראל‎



ישראל, ארץ זבת חלב ודבש, ארץ של שלום ארץ של מלחמות, ארץ שמאגדת בתוכה אנשים מכל העולם, מדינות שונות מנהגים שונים, מתערבבים כולם בקלחת אחת.
ארץ בה גדלים שבעת המינים, ארץ שופעת פירות בשלל צבעים, ארץ בה החקלאות מהווה חלק נכבד מעיסוקה, ארץ בה המתוק והמלוח מוצאים עצמם יחד על אותו השולחן, ארץ בה מבדילים בין העונות לפי הפירות או הירקות המאפיינים אותן.
ארץ מוקפת כרמי זיתים בשלל צבעים, זיתים ירוקים, זיתים סגולים, זיתים שחורים.
ארץ שמגדלת את פירות ההדר לצד פירות אקזוטיים.
על שולחן מעץ, אור רך מהחלון שלי, צלחת שהוא בחר ועליה זיתים שקטפתי ממש מתחת לבית, במקרר חיכה לו האננס  הטרי.
על שולחן מעץ אור רך מהחלון שלי, צלחות שהוא בחר עמדו להם הדברים הקטנים ששנינו אוהבים, הדברים שמזכירים לנו, כמה יפה היא הארץ שלנו, כמה שוני של מלוח, מר, מתוק וחריף יכולים להתחבר יחד באותו שולחן , כמה צבע וטעם יכולים להכניס החיים.







מתכונים להכנת זיתים:
לזיתים ירוקים:
לאחר המסיק יש לבקע את הזיתים בעזרת אבן\ פטיש של שניצלים- ניתן גם לחרוץ בעזרת סכין.
להניחי בקערה גדולה מלאה במיד ולהחליף אותם כל כמה ימים - כך במשך 10 ימים.
לאחר 10 ימים להניח אותם בצנצנת עם חתיכות של קום טרי, פלפל חריף ולימון חתוך לקוביות.
יש למלא את הצנצנת במים ולהוסיף כף שטוחה של מלח על כל כוס מים.
לאטום היטב את הצנצנת ווממתינים לפחות חודש וחצי, טועמים ואם הם עדיין מרים ממתינים עוד חודש.





לזיתים שחורים:
מבקעים את הזיתים- ניתן גם לחרוץ בעזרת סכין.
מניחים בקערה עם מלח גם הכמות כזאת שתכסה אותם, מערבבים כל יום את הזיתים בקערה.
לאחר 10 ימים שוטפים את הזיתים מהמלח ומייבשים על מגבת.
מניחים בצנצנת עם פרוסות שום, פלפל חריף
עלי בזיליקום טריים,
כפית מלח גס
כף סילאן
מכסים את הזיתים שבצנצנת בשמן- רצוי ומומלץ שמן זית.
הזיתים מוכנים לאכילה לאחר כ- 10 ימים.









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה