דילוג לתוכן הראשי

חצ'פורי




 יש אנשים שהמראה החיצוני שלהם  ,ההתנהגות שלהם, או צורת ההתבטאות שלהם מציגה קשיחות, יש  אנשים שנראה כאילו כלום לא ישבור אותם, הנטייה הטבעית שלנו היא להתרחק מהם.
 אני סקרנית מטבעי רואה באנשים האלו אתגר, דווקא אותם האנשים הם אלו שמעניינים יותר, דווקא אותם אלו הם האנשים שמגלים בסוף שלמרות הקשיחות הם  בעלי לב ענק ונשמה גדולה, האנשים שמקרינים קשיחות הם האנשים שמחביאים בתוכם את הרגישות והרוך, לפעמים מגלים שכל המסע להגיע לליבם של אותם האנשים היה שווה, לפעמים  מגלים שדווקא האנשים האלו הם אלו שידעו תמיד להיות לצידכם ולא יאכזבו אתכם לעולם
יש מאפים שמגיעים מרחוק ונראים מסוגרים בעצמם, מחביאים את התוכן שלהם במעטפת קשוחה, אותם מאפים הם אלו שבתוכם מתגלה הרוך, לשבור אותם ולגלות את מה שהם טומנים בתוכם.
המאפה הגאורגי שכל ישראלי לא יכול לסרב לו, בגרסא עם גבינות אחרות אבל עם הבטחה גדולה, שמעטפת הקשיחות עוטפת רכות, רכות של גבינות אפויות וביצה, רוך שמתמזג נהדר עם קרום לחם קרא'נצ'י:החצ'פורי, ממש כמו אותם האנשים הקשוחים- לא מאכזב לעולם.



מצרכים ל -5 מנות:
לבצק החצ'פורי
500 גרם קמח
25 גרם שמרים
1+1/2 כוס מים פושרים
30 גרם חמאה
 גרם חמאה רכה
1 כפית מלח
למלית הגבינה:
600 גרם גבינה למילוי- אנחנו השתמשנו ב- 200 גרם ריקוטה ו- 500 גרם גבינה בולגרית רכה+ מלח ופלפל שחור גרוס
תוספת שממולצת לגבינה- 2 בצלים ירוקים קצוצים
לטופינג: 5 ביצים






ההכנה
מערבבים את הקמח והשמרים  בקערה גדולה ויוצרים גומה במרכז, מניחים בגומה את המים, החמאה והמלח ולשים לבצק רך, אם הבצק נדבק ליד ניתן להוסיף כרבע כוס קמח נוספת.
מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל נפחו.
לאחר ההתפחה לשים את הבצק שוב, מחלקים ל- 5 כדורים, ונותנים להם לתפוח שוב על משטח מקומח - 10 דקות, לאחר מכן מרדדים כל כדור לעיגול - לא דק מידי, מורחים במרכז כל עיגול את מלית הגבינה, מרימים את שולי העיגול מכל צד ומהדקים כל קצה- כך שנוצרת צורה של סירה.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, אופים בתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות כ- 15-20 דקות.
מוציאים את התבנית מהתנור ובעזרת מזלג לוחצים מעט את מרכזה של כל סירה כך שנוצרת גומה קלה, לתוך כל גומה שוברים ביצה, מפזרים מלח גס ומחזירים לאפייה לעוד כ- 5 דקות או עד לרמת העשייה של הביצה שמעדיפים.
מומלץ להגיש לצד בצל ירוק\ סלט קצוץ\ ממרח חריף.






פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית. מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעול

סלט עוף ואטריות שעועית

לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש. מישהו אמר פעם  " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות ".... הרבה פעמים בבלוג רשמתי  מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים". לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך". דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות . דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל  החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת. אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שי