דילוג לתוכן הראשי

מרק עוף

שקיפות מילה נהדרת מניחה את הכל על השולחן, בלי סודות , בלי תככים, הכל ידוע וגלוי.
הגשם בחוץ לא מפסיק לרדת, כל ההרים סביבי נשטפים בירוק חדש, חורף, כ"כ אוהבת את החורף, כ"כ מחוברת למים, לים ולגשם, הוא לעומת זאת לא אוהב את החורף, טיפוס של קיץ לחלוטין, מעדיף את השמש והים, הדרך היחידה לעבור את החורף כמו שצריך היא עם מרקים טובים וחמימים שהופכים את החורף ליותר נסבל, שנינו אוהבים לאכול בקערות עמוקות, כאלו שאוספות את הכל ומחממות את הידיים.
 התחלנו עם מרק העוף המסורתי, זה שכולם אוכלים באיזשהו שלב בחורף,כדי שהחורף יראה לו קצת יותר נסבל,ערכתי קצת שינויים, לא עוד אטריות מפוזרות בקערה, לא עוד עוף שצף על המים, המרק שהבהיר לשנינו שהחורף הזה הולך להיות מעניין בדיוק כמו הקערה הזאת, שקיפות.


למרק:
קילו חזה עוף מחולק לארבעה חלקים או 700 גרם נתחי הודו 
2 בצלים חתוכים לרצועות
2 שיני שום פרוסות
2 גבעולי סלרי חתוך דק
צרור כוסברה טרייה.

לתיבול:

1 כפית זרעוני כוסברה יבשים כתושים- עושה נפלאות למרק.
פלפל שחור גרוס
מלח
כף של חוואיג' למרק
קמצוץ קינמון
להגשה
גבעול אחד של בצל ירוק קצוץ
דפי אורז לפי מספר הסועדים: כ- 2 לכל סועד- ניתן לקנות בכל מרכול
כוסברה קצוצה לקישוט

ההכנה:
בסיר רחב מניחים כף של שמן זית ואת הבצל והתבלינים, מערבבים קלות ומוסיפים את השום, חזה העוף, הסלרי ו- 4-5 כוסות מים, מערבבים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים צרור כוסברה שלמה- ניתן להוציא אותה אח"כ מהמרק.
מבשלים את המרק עד שהעוף מבושל( נועצים מזלג וכך מוודאים).
מכבים את האש, מוציאים מחצית מכמות העוף שבסיר לקרש חיתוך, לאחר מכן קוצצים אותו דק, מצננים ומוסיפים בצל ירוק קצוץ

בקערה עם מים חמימים לוקחים דף אורז, טובלים אותו עד לריכוך ( לפי הוראות יצרן בגב האריזה), מוציאים ומניחים על צלחת שטוחה.
מניחים במרכז דף האורז כ- 2 כפות של העוף הקצוץ עם הבצל הירוק.ועוטפים את כל קצוות עלה האורז למצב של סגירה ( הבצק עצמו אמור להדבק בקצוות), מניחים בקערית הגשה רחבה כשהסגירה של העלה היא כלפי מטה.
מוזגים מהמרק ומוסיפים בצד חתיכת חזה עוף\ נתח הודו, פרוס לפרוסות, מומלץ לקשט בכוסברה.


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא