יום שני, 12 בנובמבר 2012

מרק עוף

שקיפות מילה נהדרת מניחה את הכל על השולחן, בלי סודות , בלי תככים, הכל ידוע וגלוי.
הגשם בחוץ לא מפסיק לרדת, כל ההרים סביבי נשטפים בירוק חדש, חורף, כ"כ אוהבת את החורף, כ"כ מחוברת למים, לים ולגשם, הוא לעומת זאת לא אוהב את החורף, טיפוס של קיץ לחלוטין, מעדיף את השמש והים, הדרך היחידה לעבור את החורף כמו שצריך היא עם מרקים טובים וחמימים שהופכים את החורף ליותר נסבל, שנינו אוהבים לאכול בקערות עמוקות, כאלו שאוספות את הכל ומחממות את הידיים.
 התחלנו עם מרק העוף המסורתי, זה שכולם אוכלים באיזשהו שלב בחורף,כדי שהחורף יראה לו קצת יותר נסבל,ערכתי קצת שינויים, לא עוד אטריות מפוזרות בקערה, לא עוד עוף שצף על המים, המרק שהבהיר לשנינו שהחורף הזה הולך להיות מעניין בדיוק כמו הקערה הזאת, שקיפות.


למרק:
קילו חזה עוף מחולק לארבעה חלקים או 700 גרם נתחי הודו 
2 בצלים חתוכים לרצועות
2 שיני שום פרוסות
2 גבעולי סלרי חתוך דק
צרור כוסברה טרייה.

לתיבול:

1 כפית זרעוני כוסברה יבשים כתושים- עושה נפלאות למרק.
פלפל שחור גרוס
מלח
כף של חוואיג' למרק
קמצוץ קינמון
להגשה
גבעול אחד של בצל ירוק קצוץ
דפי אורז לפי מספר הסועדים: כ- 2 לכל סועד- ניתן לקנות בכל מרכול
כוסברה קצוצה לקישוט

ההכנה:
בסיר רחב מניחים כף של שמן זית ואת הבצל והתבלינים, מערבבים קלות ומוסיפים את השום, חזה העוף, הסלרי ו- 4-5 כוסות מים, מערבבים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים צרור כוסברה שלמה- ניתן להוציא אותה אח"כ מהמרק.
מבשלים את המרק עד שהעוף מבושל( נועצים מזלג וכך מוודאים).
מכבים את האש, מוציאים מחצית מכמות העוף שבסיר לקרש חיתוך, לאחר מכן קוצצים אותו דק, מצננים ומוסיפים בצל ירוק קצוץ

בקערה עם מים חמימים לוקחים דף אורז, טובלים אותו עד לריכוך ( לפי הוראות יצרן בגב האריזה), מוציאים ומניחים על צלחת שטוחה.
מניחים במרכז דף האורז כ- 2 כפות של העוף הקצוץ עם הבצל הירוק.ועוטפים את כל קצוות עלה האורז למצב של סגירה ( הבצק עצמו אמור להדבק בקצוות), מניחים בקערית הגשה רחבה כשהסגירה של העלה היא כלפי מטה.
מוזגים מהמרק ומוסיפים בצד חתיכת חזה עוף\ נתח הודו, פרוס לפרוסות, מומלץ לקשט בכוסברה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה