יום שלישי, 30 באוקטובר 2012

קצה של ספגטי


כולנו זוכרים את סיפור "היפהפייה והיחפן", את אותה ארוחה משותפת של שניהם, ערב רומנטי וצלחת עמוסה בספגטי וכדורי בשר, את אותו רגע רומנטי שהפנים נפגשו לנשיקה כשכל אחד מהם אוחז בפיו קצה של ספגטי.
הפסטה נחשבת למאכל פשוט, הפסטה נחשבת למאכל עממי, ואין רומנטי יותר מצלחת משותפת של פסטה עם רוטב עשיר ותוספות.
 יום צילומים שמתחיל בכוס הקפה המשובחת שלו, בסיר רחב וברוטב עגבניות שמתחיל להתבשל, אני במטבח והוא בסטודיו מסדר את סט הצילומים, כל אחד בשלו, אבל ברגע שהסיר מתחיל לבעבע , ברגע שכדורי הבשר מתבשלים להם ברוטב עגבניות ריחני, ברגע הזה אני כבר יודעת שהוא יעזוב הכל ויגיע למטבח.
בחרנו להגיש את  כדורי הבשר ורוטב העגבניות על פסטה ביתית מסוג פפרדלה, רצועות רחבות של פסטה מוגשות בצלחת עם רוטב עשיר, הדרך אל האושר מתחילה כאן, באותה צלחת, צלחת שהוכנה כולה באהבה ורואים את זה.



כדורי בשר:
600 גרם בשר בקר טרי טחון.
חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים דק.
4 שיני שום כתושות
כפית מלח
כפית פלפל לבן - מומלץ, או פלפל שחור.
כפית שטוחה של פפריקה
כפית שטוחה של כמון.
כף שמן זית
2 כפות של קמח תירס או פירורי לחם.
לשים את כל התערובת של הבשר והתבלינים ויוצרים כדורים קטנים , מניחים במגש ומכניסים למקרר לחצי שעה , בינתיים מכינים את הרוטב.
לרוטב העגבניות:
 7 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לקוביות, או לחלופין קופסא של עגבניות מרוסקות 
כוס עלי בזיליקום - לא קצוצים
6 שיני שום פרוסות
3 כפות של רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
כפית סוכר לבן
4 כפות שמן זית
2 כפות פפריקה
כוס וחצי של מים
בסיר רחב ולא עמוק( סוטאז') מניחים את השמן, העגבניות והשום, מערבבים מוסיפים את התבלינים והרסק, מערבבים וברגע שהתערובת מתחילה לתסוס מוסיפים את המים, מערבבים מחכים לרתיחה ומנמיכים את האש, מניחים בזהירות את כדורי הבשר ומפזרים מעל את עלי הבזיליקום.
 מכסים כיסוי חלקי, מערבבים מידי פעם ומבשלים כחצי שעה על להבה בינונית- נמוכה.
לשלב ב' ניתן להשתמש בפסטה קנויה ולפעול לפי הוראות היצרן.

לאחר מכן מתחילים להכין את הפסטה, כשהיא מוכנה, מחממים קלות את הרוטב ומגישים מעל הפסטה.
לפסטה ביתית - פפרדלה.
לבצק הפסטה:
200 גרם קמח לבן
2 ביצים
3 כפות שמן זית
כפית מלח
ההכנה : לשים את כל חומרי הבצק יחד עד לאחדות, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לפחות לשעה.
מרדדים לעלה דק ( מספר 4 במכונה להכנת פסטה) חותכים בעזרת סכין חדה לרצועות רחבות - פפרדלה .
מרתיחים מים וכף מלח בסיר גדול ועמוק וברגע שהמים רותחים מניחים את הפסטה ומערבבים עם כף עץ בזהירות, הרתחה של כ- 7 דקות בערך, תלוי במידת העשייה שאוהבים, מסננים את הפסטה שמוכנה - לא שוטפים במים, ומערבבים את הפסטה המסוננת עם כף של שמן זית.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה