יום שני, 15 באוקטובר 2012

" מה עושים עם כל הירקות האלו?"


קצת לפני שהחורף מגיע, קצת לפני שעוברים לקעריות עמוקות עם אוכל חם ומנחם, קצת לפני כל אלו החלטנו לנצל את הרגע ואת השמש החמימה, אז המשכנו בטיול שלנו בחיק הטבע, רגע לפני יצאנו לקניות, הפעם הוא הפתיע ובחר ירקות ופירות בצבעים עזים ובניגוד לחוקי המשיכה התגלגלנו כלפי מעלה, עד למושב רמות נפתלי, הקצב שם הוא אחר, הכל יותר איטי, יותר רגוע האנשים לוקחים את הזמן ומעריכים את הרגעים הקטנים, את הזמן האיכותי עם המשפחה, החברים..האויר היה קריר, דשא רחב,רחבת עץ שמתוכה יוצאים עצי זית, ערסלים ומנגל רחב ידיים, היה ברור לשנינו שאת ארוחת הערב נאכל בחוץ עם כל הנוף שמסביב, זה היה צריך להיות קליל, זה היה צריך להיות טעים, זה חייב היה להיות צבעוני וזה חייב היה להיות מתכון שנוכל לשחזר גם בבית,
הירקות הצבעוניים שסחבנו איתנו מצאו עצמם מוברשים במרינדה קייצית, ברגע שטעמתי אותם נעלמו כל השאלות מהבוקר( " מה עושים עם כל הירקות האלו?") וזו הפכה לאחת המנות האהובות עליי,המבורגרים ביתיים ועסיסיים ניצלו ליד, לחמניות ששורפים על הגריל, ירקות צלויים בשלל צבעים, הקפה שלפני, הקפה שאחרי, השיחות וההרגשה שלא רוצים לחזור הביתה, קיץ בעיצומו, או מילוי מצברים לקראת החורף..




לירקות:
חבילת ברוקולי טרי חתוך לפרחים כולל העמוד
חבילת אספרגוס טרי - מקלפים את הגבעול מהשליש העליון כלפי מטה
סלסלת פטריות שמפניון טריות
קלחי תירס טריים
בצל סגול פרוס לטבעות רחבות מאוד

למרינדת הירקות:

3 כפות סילאן
כף חרדל - רצוי דיז'ון
3 כפות חומץ בלסמי
2 שיני שום כתושות
מלח גס
פלפל שחור גרוס
כף זרעי כוסברה יבשים כתושים גס
2 כפות שמן זית

ההכנה:
מערבבים את המרינדה מברישים קלות על הירקות 
  
הכנת הארוחה:

אופציה א': צולים את ההמבורגרים על המנגל עד לדרגת העשייה הרצוייה וצולים את הירקות שהוברשו במרינדה לכ-4 דקות מכל צד.
אופציה ב' : עושים את אותה הפעולה בבית על מחבת פסים
אופציה ג'
: צולים בתנור הביתי על פונקציית גריל בתבנית מרופדת בנייר אפייה
 מגישים לצד לחמניות המבורגר שנצלו גם הן והוברשו לפני(החלק הפנימי) במעט שמן זית.

טיפ: את אותה המרינדה ניתן להבריש גם על חזה עוף פרוס לפרוסות עבות ולצלות גם כן.

















להמבורגרים:

500 גרם בשר בקר טחון טרי
500 גרם בשר כבש טחון טרי
1 בצל מגורר- כולל הנוזלים שלו
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כפית כמון
2 כפות של שבבי בצל יבשים
רבע כפית של סודה לשתייה\ אבקת אפייה - נותן אוריריות לקציצה בזמן הצלייה.

ההכנה:
לשים היטב את כל החומרים יחד, יוצרים המבורגרים בגודל הרצוי ומניחים על מגש משומן קלות במקרר לפחות לשעה.