יום ראשון, 26 באוגוסט 2012

פסטה חצילים ופקאן




"החיים קצרים מידי בשביל להצטער על דברים שעשית, ובמקום להצטער על מה שלא עשית פשוט קומי ותעשי אותם, מה יכול לקרות?
אל תעשי חצאי דרכים, ככה תהיי חצי מאושרת, תמיד תהיי שלמה עם הבחירות שעשית,אל תמהרי להתחתן אבל תמצאי את הבחור שתמיד יצחיק אותך חייכי והעולם יחייך אלייך"...
סבתא ז"ל- תמיד עם משפטי חכמה, תמיד עם חיוך על הפנים ותמיד מוזיקה איטלקית ברקע בקולי קולות, ככה תמיד אזכור אותה.
למרות שהיא בישלה מדהים היא העדיפה לטייל ולבלות, אבל כשהייתי מגיעה אליה היא ידעה בדיוק מה להכין,מה שאומר לקחת את הדברים שאני אוהבת ולחבר אותם למנה אחת.
יום אחד הכנתי לו את הפסטה של סבתא, הכנסתי לשם את כל הדברים שאני אוהבת חיכיתי שהוא יטעם, כשהוא מניח את המצלמה ויושב לאכול אז אני יודעת שהוא ממש אוהב את המנה.

מה בעצם יש לא לאהוב: פרוסות דקות של חצילים, עגבניות מיובשות, בזיליקום טרי, שמן זית ופקאנים, הכל יחד מרכיבים את מנת הפסטה שלא נותנת להניח את המזלג, ככה זה כשיודעים מה אוהבים.



לפסטה:
חבילת פסטה בצורות שאוהבים
חציל בינוני פרוס דק
6 שיני שום פרוסות
כוס פקאנים טבעיים לא מסוכרים
חצי כוס עגבניות מיובשות קצוצות
כוס עלי בזיליקום ללא גבעול.
מלח
פלפל שחור גרוס
5 כפות שמן זית
פלפל צ'ילי חריף קצוץ.
ספרי שמן לאפיית פרוסות החציל

ההכנה:
בתבנית מרופדת בנייר אפייה להניח את פרוסות החציל ולרסס בספרי שמן, לאפות בחום של 200 עד שהחצילים משחימים, למי שלא סופר קלוריות ניתן פשוט לטגן את החציל.

מרתיחים את הפסטה בהתאם להוראות יצרן, ומסננים.
במחבת רחבה מאוד- או סיר סוטאז' מניחים שמן זית, פקאנים, עגבניות מיובשות, פלפל צ'ילי  ושום, מקפיצים הכל יחד כ-3 דקות, מוסיפים מלח ופלפל, מוסיפים את הפסטה למחבת הרחבה ואז את החצילים ואת עלי הבזיליקום, מערבבים הכל יחד( הקפצה של עוד 3 דקות בערך) ומסירים מהאש.

מגישים בליווי פרמז'ן או בלי, מה שבטוח ברגע שתטעמו לא תרצו להניח את המזלג מהיד.