דילוג לתוכן הראשי

לחמניות ממולאות פסטו וממרח עגבניות






אמצע הלילה, חזרנו מבילוי וזו בדיוק השעה שבא  לאכול משהו טעים, איכשהו עוצרים תמיד בדרך במקום קטן שמכין טוסטים עם תוספות , מאותם מקומות שמקבלים את הטוסט בשקית נייר חומה ואז נוסעים לבית.
תמיד באותם רגעים יש את ההתלבטות מה להכניס לטוסט, איזה תוספות הכי טעימות ואיזה ממרחים הכי שווים.
בחיים יש הרבה החלטות חשובות שצריך לקחת והרבה התלבטויות, אז כאן לפחות החלטנו לחסוך בהתלבטויות  ו"ללכת על כל הקופה", במקרה הזה על כל הממרחים.
בצק שמרים עם יוגורט, מגולגל לפי שלבים עם ממרח זיתים, ממרח עגבניות מיובשות וממרח בזיליקום, אפוי בצורת שבלול וכל ביס מגלה טעם אחר, עם חמאה בצד, עם זמן זית ובסלמי ואפילו בלי כלום, אחד מהתענוגות של אמצע הלילה....
  לבצק:
600 גרם קמח רב תכליתי\ קמח לחם
1.5 כפות של שמרים יבשים
כפית סוכר
1 מיכל יוגורט לא ממותק
1/2 1 כוסות של מים פושרים
3 כפות שמן
1 כפית שטוחה של מלח
למילויים: ניתן לקנות את הממרחים הנ"ל מוכנים.
למי שממש רוצה להשקיע :
לממרח הזיתים: קופסת שימורים של זתים שחורים מגולענים, 7 שיניים של שום קלופות , 4 כפות שמן זית, מלח ופלפל : לטחון את הכל.
לממרח הבזיליקום: 2 כוסות של עלי בזיליקום( צרור), 5 שיני שום קלופות, מלח, פלפל, 50 גרם שקדים\ צנוברים, כ כפות שמן זית: לטחון את הכל.
לתערובת העגבניות המיובשות:צנצנת של עגבניות מיובשות בשמן זית, 2 כפות בזיליקום\ טימין, מלח, פלפל , לטחון את הכל.
 ההכנה:
לשים בקערת את הקמח, הסוכר והשמרים ולערבב. ליצור גומה בקמח לשפוך לגומה את היוגורט, המלח, המים  והשמן וללוש הכל לבצק אחיד- זה בסדר אם הבצק קצת דביק.
ניתן ללוש את הבצק במיקסר על  קרס לישה כ- 4 דקות.
לאחר הלישה יש להניח את הבצק בקערה משומנת קלות, לעטוף בניילון ולהשאיר במקום חמים להתפחה כ- 40 דקות.
לאחר ההתפחה, להניח על משטח מקומח, לחלק את הבצק ל- 2 חלקית אם רותים 2 כיכרות לחם או  לחלקים בגודל תפוז כדול לקבלת לחמים אישיים.
לרדד את הבצק על משטח מקומח  לחתיכה רחבה ודקה - עובי של 1-2 ס"מ, לשים לב שהבצק אינו נדבק למשטח.
להניח על הבצק שורה של ממרח בזיליקום, אחר מכן שורה של ממרח עגבניות ולאחר מכן שורה של ממרח זיתים- הכל במרווחים שווים לפי גודל הבצק, להשאיר קצה אחד של הבצק ללא מילוי לסגירה טובה של הבצק.
לגלגל את הבצק עם המליות לרצועה ארוכה ואז לגלגל את הרצועה לצורת שבלול ואת החלק הסופי של הרצועה להניח מתחת לשבלול.
להניח בתבנית עם נייר אפייה או בכוסות אפייה מיוחדיות ללחם מנייר.
לכסות במגבת עדינה ולהתפיח כ- חצי שעה נוספת
לחמם תנור ל- 200 מעלות לאפות כ- 10 דקות, ואז להמשיך לאפות בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות נוספות, עד שהלחם משחים
בסיום האפייה לעטוף את הלחם  החם במגבת נקייה , להגיש עם חומץ בלסמי ושמן  זית ליד- עונג צרוף.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה