אמצע הלילה, חזרנו מבילוי וזו בדיוק השעה שבא לאכול משהו טעים, איכשהו עוצרים תמיד בדרך במקום קטן שמכין טוסטים עם תוספות , מאותם מקומות שמקבלים את הטוסט בשקית נייר חומה ואז נוסעים לבית.
תמיד באותם רגעים יש את ההתלבטות מה להכניס לטוסט, איזה תוספות הכי טעימות ואיזה ממרחים הכי שווים.
בחיים יש הרבה החלטות חשובות שצריך לקחת והרבה התלבטויות, אז כאן לפחות החלטנו לחסוך בהתלבטויות ו"ללכת על כל הקופה", במקרה הזה על כל הממרחים.
בצק שמרים עם יוגורט, מגולגל לפי שלבים עם ממרח זיתים, ממרח עגבניות מיובשות וממרח בזיליקום, אפוי בצורת שבלול וכל ביס מגלה טעם אחר, עם חמאה בצד, עם זמן זית ובסלמי ואפילו בלי כלום, אחד מהתענוגות של אמצע הלילה....
לבצק:
600 גרם קמח רב תכליתי\ קמח לחם
1.5 כפות של שמרים יבשים
כפית סוכר
1 מיכל יוגורט לא ממותק
1/2 1 כוסות של מים פושרים
3 כפות שמן
1 כפית שטוחה של מלח
למילויים: ניתן לקנות את הממרחים הנ"ל מוכנים.
למי שממש רוצה להשקיע :
לממרח הזיתים: קופסת שימורים של זתים שחורים מגולענים, 7 שיניים של שום קלופות , 4 כפות שמן זית, מלח ופלפל : לטחון את הכל.
לממרח הבזיליקום: 2 כוסות של עלי בזיליקום( צרור), 5 שיני שום קלופות, מלח, פלפל, 50 גרם שקדים\ צנוברים, כ כפות שמן זית: לטחון את הכל.
לתערובת העגבניות המיובשות:צנצנת של עגבניות מיובשות בשמן זית, 2 כפות בזיליקום\ טימין, מלח, פלפל , לטחון את הכל.
ההכנה:
לשים בקערת את הקמח, הסוכר והשמרים ולערבב. ליצור גומה בקמח לשפוך לגומה את היוגורט, המלח, המים והשמן וללוש הכל לבצק אחיד- זה בסדר אם הבצק קצת דביק.
ניתן ללוש את הבצק במיקסר על קרס לישה כ- 4 דקות.
לאחר הלישה יש להניח את הבצק בקערה משומנת קלות, לעטוף בניילון ולהשאיר במקום חמים להתפחה כ- 40 דקות.
לאחר ההתפחה, להניח על משטח מקומח, לחלק את הבצק ל- 2 חלקית אם רותים 2 כיכרות לחם או לחלקים בגודל תפוז כדול לקבלת לחמים אישיים.
לרדד את הבצק על משטח מקומח לחתיכה רחבה ודקה - עובי של 1-2 ס"מ, לשים לב שהבצק אינו נדבק למשטח.
להניח על הבצק שורה של ממרח בזיליקום, אחר מכן שורה של ממרח עגבניות ולאחר מכן שורה של ממרח זיתים- הכל במרווחים שווים לפי גודל הבצק, להשאיר קצה אחד של הבצק ללא מילוי לסגירה טובה של הבצק.
לגלגל את הבצק עם המליות לרצועה ארוכה ואז לגלגל את הרצועה לצורת שבלול ואת החלק הסופי של הרצועה להניח מתחת לשבלול.
להניח בתבנית עם נייר אפייה או בכוסות אפייה מיוחדיות ללחם מנייר.
לכסות במגבת עדינה ולהתפיח כ- חצי שעה נוספת
לחמם תנור ל- 200 מעלות לאפות כ- 10 דקות, ואז להמשיך לאפות בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות נוספות, עד שהלחם משחים
בסיום האפייה לעטוף את הלחם החם במגבת נקייה , להגיש עם חומץ בלסמי ושמן זית ליד- עונג צרוף.