דילוג לתוכן הראשי

לחמניות ממולאות פסטו וממרח עגבניות






אמצע הלילה, חזרנו מבילוי וזו בדיוק השעה שבא  לאכול משהו טעים, איכשהו עוצרים תמיד בדרך במקום קטן שמכין טוסטים עם תוספות , מאותם מקומות שמקבלים את הטוסט בשקית נייר חומה ואז נוסעים לבית.
תמיד באותם רגעים יש את ההתלבטות מה להכניס לטוסט, איזה תוספות הכי טעימות ואיזה ממרחים הכי שווים.
בחיים יש הרבה החלטות חשובות שצריך לקחת והרבה התלבטויות, אז כאן לפחות החלטנו לחסוך בהתלבטויות  ו"ללכת על כל הקופה", במקרה הזה על כל הממרחים.
בצק שמרים עם יוגורט, מגולגל לפי שלבים עם ממרח זיתים, ממרח עגבניות מיובשות וממרח בזיליקום, אפוי בצורת שבלול וכל ביס מגלה טעם אחר, עם חמאה בצד, עם זמן זית ובסלמי ואפילו בלי כלום, אחד מהתענוגות של אמצע הלילה....
  לבצק:
600 גרם קמח רב תכליתי\ קמח לחם
1.5 כפות של שמרים יבשים
כפית סוכר
1 מיכל יוגורט לא ממותק
1/2 1 כוסות של מים פושרים
3 כפות שמן
1 כפית שטוחה של מלח
למילויים: ניתן לקנות את הממרחים הנ"ל מוכנים.
למי שממש רוצה להשקיע :
לממרח הזיתים: קופסת שימורים של זתים שחורים מגולענים, 7 שיניים של שום קלופות , 4 כפות שמן זית, מלח ופלפל : לטחון את הכל.
לממרח הבזיליקום: 2 כוסות של עלי בזיליקום( צרור), 5 שיני שום קלופות, מלח, פלפל, 50 גרם שקדים\ צנוברים, כ כפות שמן זית: לטחון את הכל.
לתערובת העגבניות המיובשות:צנצנת של עגבניות מיובשות בשמן זית, 2 כפות בזיליקום\ טימין, מלח, פלפל , לטחון את הכל.
 ההכנה:
לשים בקערת את הקמח, הסוכר והשמרים ולערבב. ליצור גומה בקמח לשפוך לגומה את היוגורט, המלח, המים  והשמן וללוש הכל לבצק אחיד- זה בסדר אם הבצק קצת דביק.
ניתן ללוש את הבצק במיקסר על  קרס לישה כ- 4 דקות.
לאחר הלישה יש להניח את הבצק בקערה משומנת קלות, לעטוף בניילון ולהשאיר במקום חמים להתפחה כ- 40 דקות.
לאחר ההתפחה, להניח על משטח מקומח, לחלק את הבצק ל- 2 חלקית אם רותים 2 כיכרות לחם או  לחלקים בגודל תפוז כדול לקבלת לחמים אישיים.
לרדד את הבצק על משטח מקומח  לחתיכה רחבה ודקה - עובי של 1-2 ס"מ, לשים לב שהבצק אינו נדבק למשטח.
להניח על הבצק שורה של ממרח בזיליקום, אחר מכן שורה של ממרח עגבניות ולאחר מכן שורה של ממרח זיתים- הכל במרווחים שווים לפי גודל הבצק, להשאיר קצה אחד של הבצק ללא מילוי לסגירה טובה של הבצק.
לגלגל את הבצק עם המליות לרצועה ארוכה ואז לגלגל את הרצועה לצורת שבלול ואת החלק הסופי של הרצועה להניח מתחת לשבלול.
להניח בתבנית עם נייר אפייה או בכוסות אפייה מיוחדיות ללחם מנייר.
לכסות במגבת עדינה ולהתפיח כ- חצי שעה נוספת
לחמם תנור ל- 200 מעלות לאפות כ- 10 דקות, ואז להמשיך לאפות בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות נוספות, עד שהלחם משחים
בסיום האפייה לעטוף את הלחם  החם במגבת נקייה , להגיש עם חומץ בלסמי ושמן  זית ליד- עונג צרוף.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא