הגליל...
להכנס בבוקר לרכב , לעמוד בפקקים, להגיע לעבודה,
טלפונים, מיילים ,ישיבות, צעקות, צחוקים ועוד יום עבר ושוב נכנסים לרכב,
עומדים בפקקים וחוזרים לבית.
הפעם הדרך היא שונה, יש את הזמן, לא
ממהרים לשום מקום קצת לפני שמגיעים מצד ימין של הכביש, שדות וכבשים ,
נכנסת לעיר לא צריכה לחפש חנייה, פשוט מחנה.
מתחת לבית ואדי ענק הרים ירוקים,תנים מייללים בלילה ושפני סלע בבוקר
שנתלים על כל עץ, עצי זית מקיפים את הכל ושביל לאורך כל הואדי מוצף במרווה
טרייה, זעתר, טימין, רוזמרין עוד...
הנוף הזה זה "הגלידה שלי" בסוף היום. הנוף והשקט הזה הם הפינוק האמיתי.
החיבור לאדמה, לטבע, לירוק, מעוררים בי כל פעם מחדש את החשק לרוץ למטבח ולאפות ואיכשהו תמיד לשלב מרכיבים מהטבע לתוך המאפים.
אני
אוהבת שהוא מגיע מהמרכז ומתחיל לחייך, לוקח נשימה עמוקה, לוקח את הכלב
והולך לטייל. אוהבת לראות אותו רגוע ואוהבת לראות את החיוך שלו כש"הגלידה "
יוצאת מהתנור חמה ופריכה.
קונוסים של בצק כפרי עם פשתן , זעתר ופריקי ושמן זית, ממולאים אח"כ בגבינה טרייה וזעתר.
ואדי ירוק, נוף שלא נגמר, אויר קר וריח של פריחה ירוקה, החיבור לטבע ולמטבח בתמונה אחת שאומרת הכל, שלמות.
* יש להצטייד למתכון בקונוסים ממתכת( מגיעים בחבילות של 6)
* כמות הבצק כאן הספיקה ל- 12 קונוסים ולעוד 10 לחמניות עגולות מיתרת הבצק
ללחמניות:
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות שמרים יבשים
כף סוכר -רצוי חום
4 כוסות קמח כפרי
2 כוסות מים
3 כוסות קמח רב תכליתי
1 ביצה
3 כפות שמן
כפית מלח
3 כפות פריקי מושרה במים וסחוט לאחר מכן
4 כפות פשתן לא טחון
2 כפות זעתר
למילוי: ( כמות ל- 12 קונוסים)
500 גרם של גבינה לבנה\ לאבנה\ קוטג'
2 כפות של זעתר.
ההכנה:
מערבבים יחד את הקמחים , השמרים, הסוכר, הפשתן והזעתר
יוצרים
גומה ושופכים לתוכה 2 כוסות מים פושרים- לא חמים, מלח, פריקי ביצה ושמן זית,
לשים טוב את הבצק, הבצק אמור להיות קצת דביק ולא קשה, אם יש צורך ניתן
להוסיף עוד רבע כוס מים.
מניחים בקערה משומנת ועוטפים בניילון, מכסים כשעה או עד שהבצק מכפיל
נפחו, לשים את הבצק על משטח מקומח, מרדדים רבע מכצות הבצק על משטח מקומח
וחותתכים לרצועות ברוחב של כ- 3 ס"מ.
משמנים את הקונוסים בעזרת נייר סופג עם קצת שמן, מלפפים כל קונום ברצוה מהחלק הרחב עד לקצה בהבגור ל הקונוק ומהדקים את הסגירה.
מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה מניחים תבנית עם מים בתחתית
הנור ליצירת אדים,אופים ב- 180 מעלות כ- חצי שעה , או עד שמשחים.
* מיתרת הבצק ניתן להכין לחמניות.
לאחר האפייה משחררים את לחמניות הקונות מקונוס המתכת, ומצננים.
מערבבים גבינה לבנה\ לאבנה, קוטג' עם 2 כפות זעתר וממלאים בעזרת כפית את הקונוסים.