דילוג לתוכן הראשי

לחמניות קונוס ממולאות גבינה






הגליל...
להכנס בבוקר לרכב , לעמוד בפקקים, להגיע לעבודה, טלפונים, מיילים ,ישיבות, צעקות, צחוקים ועוד יום עבר  ושוב נכנסים לרכב, עומדים בפקקים וחוזרים לבית.
הפעם הדרך היא שונה, יש את הזמן, לא ממהרים לשום מקום קצת לפני שמגיעים מצד ימין של הכביש, שדות וכבשים , נכנסת  לעיר לא צריכה לחפש חנייה, פשוט מחנה.
מתחת לבית ואדי ענק הרים ירוקים,תנים מייללים בלילה  ושפני סלע בבוקר שנתלים על כל עץ, עצי זית מקיפים את הכל ושביל לאורך כל הואדי מוצף במרווה טרייה, זעתר, טימין, רוזמרין עוד...
הנוף הזה זה "הגלידה שלי" בסוף היום. הנוף  והשקט הזה הם הפינוק האמיתי.
החיבור לאדמה, לטבע, לירוק, מעוררים בי כל פעם מחדש את החשק לרוץ למטבח ולאפות ואיכשהו תמיד לשלב  מרכיבים מהטבע לתוך המאפים.
אני אוהבת שהוא מגיע מהמרכז ומתחיל לחייך, לוקח נשימה עמוקה, לוקח את הכלב והולך לטייל. אוהבת לראות אותו רגוע ואוהבת לראות את החיוך שלו כש"הגלידה " יוצאת מהתנור חמה ופריכה.
קונוסים של בצק כפרי עם פשתן , זעתר ופריקי  ושמן זית, ממולאים אח"כ בגבינה טרייה וזעתר.
ואדי ירוק, נוף שלא נגמר, אויר קר  וריח של פריחה ירוקה, החיבור לטבע  ולמטבח בתמונה אחת שאומרת הכל, שלמות.

* יש להצטייד למתכון בקונוסים ממתכת( מגיעים בחבילות של 6)

* כמות הבצק כאן הספיקה ל- 12 קונוסים ולעוד 10 לחמניות עגולות מיתרת הבצק
  
ללחמניות:
 2 כפות שמרים יבשים
כף סוכר -רצוי חום 
4 כוסות קמח כפרי
2  כוסות מים
3 כוסות קמח רב תכליתי
1 ביצה
3 כפות שמן
כפית מלח
3 כפות פריקי מושרה במים וסחוט לאחר מכן
4 כפות פשתן לא טחון
2 כפות זעתר
למילוי: ( כמות ל- 12 קונוסים)
 500 גרם של גבינה לבנה\ לאבנה\ קוטג'
2 כפות של זעתר.
ההכנה:
מערבבים יחד את הקמחים , השמרים, הסוכר, הפשתן והזעתר
יוצרים גומה ושופכים לתוכה 2 כוסות מים פושרים- לא חמים, מלח, פריקי ביצה ושמן זית, לשים טוב את הבצק, הבצק אמור להיות קצת דביק ולא קשה, אם יש צורך ניתן להוסיף עוד רבע כוס מים.
מניחים בקערה משומנת ועוטפים  בניילון, מכסים כשעה או עד שהבצק  מכפיל נפחו, לשים את הבצק על משטח מקומח, מרדדים רבע מכצות הבצק על משטח מקומח וחותתכים לרצועות ברוחב של כ- 3 ס"מ.
משמנים את הקונוסים בעזרת נייר סופג עם קצת שמן, מלפפים כל קונום ברצוה מהחלק הרחב עד לקצה בהבגור ל הקונוק ומהדקים את הסגירה.
מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה  מניחים תבנית עם מים בתחתית הנור ליצירת אדים,אופים ב- 180 מעלות כ- חצי שעה , או עד שמשחים.
* מיתרת הבצק ניתן להכין לחמניות.
לאחר האפייה משחררים את  לחמניות הקונות מקונוס המתכת, ומצננים.
מערבבים גבינה לבנה\ לאבנה, קוטג' עם  2 כפות זעתר וממלאים בעזרת כפית את הקונוסים.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה