יום רביעי, 15 באוגוסט 2012

" חבילת הפתעה"


 אחרי  יום נפלא בו נפגשנו כמה בלוגרים והצוות של   איי לאב פוד :https://www.facebook.com/ilovefoodblogs/timeline
  ביישוב מתת לסדנת אפייה עם ארז קומורובסקי והצוות של סוגת. קיבל כל בלוג
" חבילת הפתעה" ובתוכה קמחים מסוגים שונים ו- 2  תוספות.
חזרנו הביתה ופרסנו את החבילה שבתוכה היו קמח שיפון, קמח כפרי וקמח חלה ו- 2 תוספות זעתר ופריקי ( חיטה ירוקה יבשה ומעושנת).
אחרי שמסתכלים על היישוב מתת המקסים והפורח ומסתכלים על הכביש הגדול  בדרך חזרה, כביש עם פקקים ונהגים שצועקים, בדיוק ברגע הזה אנחנו חושבים לעצמנו "רק בישראל", רק בישראל יש חיתוך מחשבתי מהיר מטבע וירוק לכביש סואן וצעקות, רק בישראל כולם מכירים את כולם וצועקים אחד לשני ברחוב, רק בישראל  כולם "אחים" של כולם,,, להיות ישראלי זה אומר להיות קשוח, להיות צעקן, להיות חייכן, לצעוק ולריב ושנייה אחרי לחבק.
להיות ישראלי זה אומר לשלב בין כל  הדברים: בין החיבור לאדמה  ולכל התוצר שהאדמה מניבה, בין הכפר  לעיר בין האהבה והמרחקים.
להיות ישראלי זה אומר לערבב, מיזוג גלויות של חריפות של מתיקות והכל עטוף באריזה אחת גדולה של אהבה.
 קערת לחם  מקמח שיפון וקמח חלה בתוך הבצק פריקי מעושנת וזעטר, בתוך הקערה סלט של פריקי עם עגבניות טריות, פלפל חריף, שום והרבה שמן זית ועל הכל ביצת עין עסיסית, ישראל בקערה מלאה באהבה  של "תיק אוכל".

לקערת השיפון: יש להצטייד בקערות מתכת או קעריות סיליקון או בתבנית בקוטר של 22-24  להגשה משפחתית. מהכמות הרשומה יוצאת קערה ועוד 1-2 לחמים ארוכים צרים, על מנת לקבל לחם אורירי יחסית לשיפון יש להכין סטרטר לבצק לילה לפני האפייה.
חומרים לסטרטר:
1/2 כוס קמח שיפון, 1+1/2 כוסות קמח חלה או רב תכליתי, כפית שמרים, 1 כוס מים, מערבבים הכל יחד עוטפים בניילון ומשאירים מחוץ למקרר ללילה, עד 12 שעות.
לבצק:
1/2 כוס קמח שיפון
2 כוסות קמח חלה\ קמח רב תכליתי
1 כף סוכר חום\ סילאן
3/4 כוס מים
2 כפות שמן זית
כף זעתר
כף וחצי שמרים יבשים
ההכנה:
בקערה רחבה מערבבים את 2 הקמחים עם הסוכר והשמרים, יוצרים גומה שופכים לתוכה את הסטרטר, את השמן, המלח , הזעתר והמים.
לשים את הבצק עד לאחדות- הבצק קצת דביק, מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל עצמו כשעה בערך.
לשים שוב את הבצק על משטח מקומח, לוקחים תבנית מתכת הופכים אותה משמנים ומקמחים אותה , מרדדים בצק בגודל התבנית משטחים את הבצק על התבנית ההפוכה ואופים בחום של 200 מעלות ל- 10 דקות ואז בחום של 180 מעלות כחצי שעה או עד שהבצק משחים.
ביתרת הבצק ניתן ליצור עוד כ- 2 לחמים : על משטח מקומח, לגלגל את הבצק לצורה ארוכה להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ,לחרוץ חריץ או 2 בלחם , לפזר קמח מעל.
* בזמן אפיית הלחמים יש להשתמש ב"שפריצר" עם מים ליצירת אדים או להניח בתחתית התנור תבנית עם מים ליצירת אדים- כל זה ייצור לחם אורירי עם קרום קשיח.
לאחר האפייה יש לשחרר את "תבנית הלחם" מתבנית המתכת.
*טיפ: ניתן לחתוך נייר אפייה בצורת עיגול ולהניח על גב התבנית  ההפוכה לפני שמניחים את הבצק, על מנת שיהיה קל לשחרר את הלחם מהתבנית.
לסלט הפריקי:
1 ביצה
2 כוסות פריקי מושרים במים רותחים עד לריכוך
פלפל ירוק חריף
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
3 עגבניות טריות
5 שיני שום טריות
ההכנה:
לסנן את הפריקי, להניח בקערה, לחתוך את העגבניות לקוביות גדולות, את הפלפל החריף לטבעות דקות, את השום לפרוסות, לתבל בשמן זית מלח ופלפל .
על מחבת משומנת לשבור ביצה ולהוציא אותה בצורה שאוהבים- כן ,כן הוראות לביצת עין :).
הרכבת המנה:
לצנן את קערת הלחם להעביר לתוכה את סלט הפריקי ולהניח  מעל הכל ביצת עין.
ישראל במיטבה!