יום שלישי, 31 ביולי 2012

מוקפץ- אטריות אורז עם חזה עוף ובוטנים גרוסים





יש את המנות במסעדות שלוקחות אותך למחוזות אחרים, לטיולים שעשית, לריחות של געגועים ולאנשים מדהימים שפגשת מכל העולם.
יש את המנות שטועמים אותן תוך כדי עשייה של משהו אחר.
יש את המנות שחוטפים על הדרך.

יש את המנות שאוכלים ולא תמיד אוהבים.
יש את המנות שמשאירות אצלך טעם של עוד,,,
ויש את המנה שאתה אוכל במסעדה וחייב לנסות ולעשות אותה בבית , נסיון לשחזר מנה שאכלנו במסעדת "בית תאילנדי",וכ"כ אהבנו- מנה בהשראתם .
נסיון שהוביל  לקערה ענקית עם אטריות אורז רחבות מוקפצות עם קוביות חזה עוף, בצל ירוק, חלב קוקוס, ותיבול בדיוק כמו שצריך.

המנה שגורמת לו להניח את המצלמה בצד, להכריז "הפסקה" ולשבת סוף סוף ולהנות מהקערה שמולו, רגעים קטנים שהופכים את היום ליום טוב.
אטריות אורז עם חזה עוף ובוטנים גרוסים
חבילה של אטריות אורז רחבות
500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
4 בצלים ירוקים חתוכים באלכסון - חיתוך גס
3 שיני שום פרוסות
6 פטריות שמפניון טריות חצויות
פלפל צ'ילי אחד חתוך לטבעות דקות
1/2 כוס חלב קוקוס
100 גרם בוטני קשיו  גרוסים או שקדים
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפות רוטב טריאקי
כפית שמן שומשום או שמן קנולה
כפית של ג'ינג'ר טרי מרוסק
רבע לימון טרי להגשה
ההכנה:
1. מערבבים בקערה את חזה העוף עם רוטב הטריאקי ופלפל שחור גרוס.
2. מניחים בקערה רחבה את אטריות האורז ושופכים עליהן מים רותחים ( ניתן לפעול לפי הוראות יצרן בגב האריזה).
3.במחבת רחבה מניחים את כפית השמן ( ניתן להשתמש בתרסיס שמן) ואת חזה העוף, מקפיצים כמה דקות עד שחזה העוף משנה צבעו ( בערך 5 דקות).
4. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, פלפל הצ'ילי  הפטריות והבצל הירוק, מקפיצים, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים, מייד  כשהרוטב מבעבע מוסיפים את אטריות האורז המסוננות ומקפיצים לעוד כ- 3 דקות ( האטריות יספגו אליהן את הרוטב).
מגישים בקערה רחבה , מפזרים מעל בוטנים או שקדים גרוסים.
מומלץ מאוד לסחוט לימון טרי על המנה לפני ההגשה.