יום רביעי, 25 ביולי 2012

פאי תפוחים





היה מי שאתה, עשה מה שאתה אוהב ותמיד מכל הלב!
אמרו כבר לפנינו " על טעם וריח אין להתווכח" ולא משנה כמה שעות אהיה במטבח, את העוף הצלוי בתנור אני אוהבת שרוף וקראנצ'י, את התפוחים אני אוהבת חמוצים וככל שהקינוח יותר קטן הוא יותר מגרה בעיניי.
יש האומרים שפרי הפיתוי בגן עדן היה התפוח ויש האומרים שאין דבר יותר מושלם מפאי תפוחים,פאי התפוחים הוא סמל לאמריקאיות ויש אמרה:
As American as apple pie"( ויקיפדיה), אז כנראה שהאמריקאים יודעים מה הם עושים וגרסת הפאי העגול עם התפוחים בפנים ידועה כמעט לכולם, ישנה רשת מזון מהיר שמגישה פאי תפוחים בגרסא אישית וכמו שכבר אמרתי ככל שהקינוח קטן יותר הוא יותר מגרה בעיני, אז בהשראתם הלכתי על הגרסא הקטנה.
עשיתי את אותו בצק פריך וידוע  רק שהפעם בקטן כי ככה אני אוהבת, הייתה לי תחושה שגם הוא יאהב את זה...
ביום חם וממוזג ישבנו בסלון עם צלחת מלאה ביחידות קטנות של פאי תפוחים וחמוציות, אני עם הקפה, הוא עם הבירה, האוירה הרגישה כפרית וחמימה כמעט כמו של חורף.
אחרי הביס הראשון כשהוא חייך, ידעתי- דברים עושים כמו שאוהבים ותמיד מכל הלב!  
בית בטבע , מוקף בעצים וצמחים, נדנדה בחוץ, תפוחים טריים על העץ,מטבח כפרי גדול, שולחן עבודה מעץ כבד, תנור ענק ובתוכו פאי תפוחים,מותר לחלום.... את החלק של הפאי כבר הגשמנו :-)  


לפאי התפוחים והחמוציות ( למי שמתעצל החומרים מספיקים לפאי בתבנית עגולה בקוטר 26)

 למלית :
 5 תפוחים מזן גרני סמית (Granny Smith) (תפוחים ירוקים חמוצים) חתוכים לקוביות קטנות.
חצי כוס חמוציות מיובשות
כפית קינמון
3/4 כוס סוכר
כפית גרידת לימון
כף מיץ לימון
3 כפות של קורנפלור או פירורי לחם

לבצק:
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כוס מים קרים
כפית גרידת לימון
200 גרם חמאה ( ניתן להמיר במרגרינה למי שמעדיף קינוח פרווה).
4 כפות סוכר
 * לפיזור: אבקת סוכר
ההכנה:
במחבת הניחו את התפוחים החתוכים והחמוציות, פזרו מעל את הקינמון, הסוכר, גרדת הלימון,ומיץ הלימון,בעזרת כף עץ ביחשו את כל החומרי המלית עד שהסוכר נמס והתפוחים מתרככים, הסירו מהאש. לאחר שהמלית התקררה הוסיפו קורנפלור, או  פירורי לחם ( המטרה היא שהם יספגו את הנוזלים של התפוחים ולא ירטיבו את המאפה).

הכנת הבצק: בעזרת מעבד מזון, או ידנית, לושו את חומרי הבצק לתערובת אחידה- יש להקפיד לא ללוש יותר מידי על מנת שלא לאבד את הפריכות.
לעטוף את הבצק בניילון ולהכניס למקרר ל- 20 דקות, לאחר מכן יש לרדד את הבצק על משטח מקומח, לחתוך למלבנים( אני חתכתי לגודל של  13X9 ס"מ), להניח לאורך המלבן במרכזו כפית גדושה מהמלית, לסגור משני הכוונים ולהניח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה כשהחלק שסגרנו מונח כלפי מטה.
בעזרת סכין חדה ליצור כמה חיתוכים על המאפה( ממש כמו בתמונה).
לאפות בחום של 180 מעלות בין 15 ל- 20 דקות עד שמזהיב.
לאחר האפייה לפזר מעל אבקת סוכר.

להגיש  עם המון אהבה...

2 comments:

  1. סיפור מקסים,תמונות מעלפות, אמן ותזכו לבית החלומות שלכם במהרה!

    השבמחק
  2. נראה מעולה!
    האם ניתן להחליף את החמאה בשמן?
    תודה!:)

    השבמחק