קוסקוס בטבח'ה – קוסקוס ברוטב אדום.
כילדים הייתה לנו מסורת של אכילת " קוסקוס אדום" בימי
שלישי.
קראנו לו קוסקוס אדום בגלל הרוטב, הרוטב של ה"טבח'ה, סיר מבעבע
מלא בריחות וטעמים ורוטב סמיך שנספג בקוסקוס ועושה כל ביס לחגיגה ענקית.
מידי פעם אנחנו מכינים את הקוסקוס, רק כשבא לנו להיזכר בריחות של פעם, ריחות של ילדות, צלחת עמוקה עם מלא תוספות וקוסקוס רך שסופג את הכל מתחת בתיק האוכל, כזה שתמיד
מזמין אנשים לשולחן.
מרכיבים:
לקוסקוס – ניתן להשתמש בקוסקוס מוכן ואפשר גם להכין בבית מצ"ב
קישור למתכון לקוסקוס.
http://tikochel.blogspot.com/2018/08/blog-post.html
מרכיבים לטבח'ה:
1/4 כוס שמן קנולה
5-6 חתיכות עוף( כרעיים \ שוקיים\ חזה)
1 בצל גדול קצוץ
1 עגבנייה קצוצה
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס שמיר קצוץ
2 גבעולי סלרי כולל העלים קצוצים
3 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית צ'ילי גרוס יבש
2 כפות פפריקה
1 מקל קינמון – מומלץ לא חובה.
מים עד לכיסוי מעל העוף
לתוספות מעל העוף:
2כוסות שעועית ירוקה או כוס וחצי אפונה
1 שומר חתוך לרבעים
1 קישוא וגזר חתוכים לחתיכות
גדולות
1 קולורבי פרוס- מומלץ לא חובה
2 תפוחי אדמה חתוכים לחצאים\ רבעים.
ההכנה:
- בסיר גדול מאוד ועמוק מניחים שמן, בצל, עגבניות , מקל קינמון,התבלינים, הרסק ואת כל הירק.
- מערבבים כ- 5 דקות ומוסיפים את העופות והמים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
- מוסיפים את האפונה או השעועית הירוקה ואת הירקות, דואגים שיהיו מספיק נוזלים.
- מבשלים בכיסוי חלקי כשעה או עד שהעוף רך.