אצלנו בבית תמיד קראו לו לחם שומשום , כי הוא היה עמוס בשומשום שציפה אותו ועטף אותו בקראנצ'יות מושלמת .
המרקם שלו מושלם כי הוא יוצא נורא רך בפנים ומאוד קראנצי בחוץ.
" לחם השומשום תמיד היה לחם נמוך יחסית עם בקע במרכזו שגרם לכל גרגירי השומשום להתפזר לשני הצדדים.
אבל הזכרון הכי חזק מהלחם הזה זה הרגע בו פורסים אותו, כשהוא עדיין חם וטובלים חתיכה ממנו בשקשוקה רותחת. באמת שאין יותר טוב מזה. ויש גם טיפ אדיר לרכות המדהימה שלו.
לחם שומשום איטלקי בתיק האוכל שלנו, לחם שפורסים וטובלים בשקשוקה חמה, לחם שמזכיר לי ימים של קיץ מול הכנרת .
מרכיבים ללחם אחד:
1.5 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2+ 3/4 כוסות קמח לבן
4 כפות שומשום
1 כפית מלח
3 כף שמן זית
1 כוס מים פושרים
1 תפ"א אדמה קטן מבושל ומרוסק עם 2 כפות מים .
לציפוי: שמן זית, מלח גס ושומשום
ההכנה:
בקערה מערבבים קמח, שמרים , סוכר ושומשום
יוצרים גומה ומכניסים את שאר המרכיבים לגומה.
לשים היטב לבצק אחיד אם הבצק יבש מעט מוסיפים עוד 4 כפות מים .
ניתן ללוש ביד אבל מומלץ ללוש לישה של 6 דקות במיקסר עם וו לישה.
מעבירים לקערה משומנת ומכוסה לשעה.
לאחר ההתפחה מקמחים משטח עבודה מרדדים מעט את הבצק ומגלגלים לכיכר ארוכה ושטוחה מעט
מברישים בשמן זית ומכסים בשומשום ומלח גס
מתפיחים 20 דקות
חורצים פס לאורך הלחם
אופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות