דילוג לתוכן הראשי

קוסקוס

סבתא שלי ז"ל הייתה אישה נדירה, עיניים בצבע תכלת ענקיות וחיוך שכולו טוב, היא אהבה את המטבח ותמיד יכולנו להגיע אליה בכל שעה בהפתעה ויהיו סירים במקרר.
כל שישי בצהרים היא הייתה מכינה סיר ענק של קוסקוס עם ריח של מרק שהגיע למרחקים, ידיה שתמיד היו עם צמידי זהב מטוניס היו מרעישות בעת הכנת הקוסקוס וכשהיינו באים לבקר אותה היינו קוראים לזה " מנגינת הקוסקוס".
אמא שלי ממשיכה את המסורת ומכינה בכל שישי קוסקוס בעבודת יד, עם צמידי זהב שמרעישים בעת הכנת הקוסקוס עצמו.
האהבה לבישול הגיעה מהבית, מהמקורות, מהסבתות שהגיעו כל אחת מארץ אחרת, המראות ,הצבעים , המושג  "אוכל מעצים", אוכל שדרכו מגיעים אל הלב של בני המשפחה, אוכל שכל כולו אומר בית ואהבה.
סבתא שלי כבר לא בחיים, אבל השאירה לי מזכרת של  שני צמידי זהב עדינים שהיו גם על ידיה.
היום בו החלטתי ללמוד להכין קוסקוס כמו של סבתא ואמא, הוא היום בו הצמידים שלי הרעישו את "מנגינת הקוסקוס".
קוסקוס טוניסאי בתיק האוכל שלנו, כזה ששנינו מכירים מהסבתות שלנו, כזה שממשיך מסורת.





מצרכים לקוסקוס:
סיר כפול לקוסקוס
נפת ברזל  גסה מיוחדת לקוסקוס
קילו סולת
כוס מים 
2 כפות שמן
מלח
רבע כפית כורכום
בנוסף 3 כוסות מים לחלק של אחרי האידוי הראשון.

מצרכים למרק:
3 כפות שמן
1 בצל גדול  חתוך לקוביות 
1/2 מקל קינמון
מלח
פלפל 
כף שטוחה של כורכום
חצי כפית ג'ינג'ר קצוץ
4 כרעיים חתוכות, או עוף שלם מחולק.
גבעול של סלרי חתוך גס כולל העלים
חצי כוס של פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס של כוסברה קצוצה
חצי כוס של שמיר  קצוץ
1 כוס של גרגירי חומוס שהושרו לילה לפני במים.

ירקות לקוסקוס: כרוב חתוך לחתיכות גדולות, 4 גזרים חתוכים לחתיכות גדולות, 2 קולרבי חתוך לרבעים 3 קישואים חתוכים לחתיכות גדולות, 4 חתיכות גדולות של דלעת.






הוראות הכנה למרק של הקוסקוס:
בסיר של קוסקוס או סיר גדול למרק מניחים את השמן, הבצל, חצי מקל קינמון, הג'ינג'ר  ואת הירק, מערבבים היטב ומוסיפים את  העוף והתבלינים. ממלאים כ- 3/4 סיר במים ומביאים לרתיחה ומנמיכים.
מבשלים כ- 40 דקות- בזמן הזה הקוסקוס מתאדה בסיר מעל  ואז מוסיפים את הירקות לבישול של עוד 40 דקות.
הוראות ההכנה לקוסקוס:
מערבבים היטב בקערה גדולה  בשתי ידיים את הסולת  והמים.
לוקחים את נפת הקוסקוס ומעבירים את הקוסקוס דרכה , לתוך אותה קערה גדולה מוסיפים 2 כפות שמן   וכף שטוחה של מלח ורבע כפית כורכום, מעבירים לחלק השני של סיר הקוסקוס ( החלק של האידוי)  עושים גומה ומבשלים חצי שעה על האדים של המרק .
לאחר מכן מסירים את החלק של האידוי ומניחים אותו על השיש עם כף מתחת לסיר כדי ליצור "הפרדה קלה" בין הסיר לשיש, מפזרים כוס מים ומחכים כ- 3 דקות חוזרים על הפעולה עוד פעמיים – סה"כ 3 כוסות מים. אח"כ הופכים הכול לקערה גדולה ומערבבים, מעבירים שוב לחלק השני של סיר האידוי לחצי שעה נוספת.


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא