יום רביעי, 8 באוגוסט 2018

פיתות עם בצל - פלעצאלך

במסגרת פרויקט זיכרונות של אוכל קיבלנו מחיה דר את המתכון שלה שהגיע מאמא שלה יוצאת פולין.
מתכון לפלעצלאך – פיתות עבות עם בצל מטוגן ופרג שאי אפשר להפסיק לנשנש.
אז בבוקר של שמש חמה לשנו בצק, הכנו פיתות קטנות והנחנו עליהן בגומה בצל מטוגן, פרג ומלח גס.
לפעמים זיכרונות של אוכל הופכים להיות זיכרונות של אחרים ברגע שהם עוברים לדף, ברגע שאנו מבינים מאיפה הם הגיעו, ברגע שאנו מנסים לדמיין את אותו אדם כשהוא אוחז בזיכרון שלו בשתי ידיו.
פרויקט זיכרונות של הבלוג שלנו והפעם בפולין עם פלעצלאך וריח ממכר במטבח, ריח שיצר זיכרון נעים חדש.



פלעצלאך לחמניות עם בצל -של חיה דר






 20 לחמניות
החומרים:
 כוסות קמח מנופה
 כפות שמן קנולה
 2 כפות גדושות דבש
 2 כפות שטוחות מלח
 כפות שמרים יבשים
 2 כוסות מים
לציפוי:
בצלים פרוסים מטוגנים עד הזהבה
גרגירי פרג
ביצה טרופה+כף מים
מלח גס
אופן ההכנה:



1.   מכניסים את כל החומרים לקערת מיקסר עם וו לישה, פרט למלח ולמים.
2.   מתחילים לערבל ומוסיפים בהדרגה את המים, מוסיפים את המלח ומערבלים סך הכל 10 דקות.
3.   מעבירים את הבצק לקערת משומנת ואוטמים בניילון נצמד.
4.   מתפיחים עד שהבצק מגיע לשפת הקערה לערך.
5.   מוציאים את הבצק ומחלקים ל-20 חלקים שווים.
6.   מגלגלים לכדורים ומרדדים לעלים עבים, מעבירים לתבנית להתפחה נוספת עד התפחה כפולה.
7.   מחממים את התנור ל-190 מעלות.
8.   נועצים אגודל ליצירת שקע בכל לחמניה, מורחים ביצה וזורים את הבצל, הפרג ומעט גרגירי מלח גס.
9.   מכניסים לתנור ואופים עד שהלחמניות מזהיבות (גם מלמטה) כ- 25 דקות ב- 180 מעלות.