דילוג לתוכן הראשי

טירמיסו קרפ

 



קלאסיקות הן תמיד טובות, כי הן לוקחות אותנו לרגע בדיוק בהן פגשנו בהן לראשונה.

מה שיפה בהן הוא הוכחת הזמן, הזמן הוא המבחן הכי גדול למשהו אמיתי וטוב גם בחיים וגם במטבח.

אצלנו טירמיסו תמיד נחשב לקלאסיקה, תמיד אהבתי לנעוץ את הכפית ולחשוף את מה שמחכה בתוך העוגה, לראות את השכבות נפרסות בגוונים שונים שיוצרים ביס של שלמות.

כדור קרפ טירמיסו בתיק האוכל שלנו, עגול, שמחביא בתוכו קרם עדין ושכבה דקיקה של קקאו, כזה שמזכיר לנו שגם בחיים קלאסיקות רק משתבחות עם הזמן, פתחנו את הכדור וגילינו שיש דברים שהזמן עושה להם רק טוב, כמו בחיים..

 

לבלינצ'ס

1.5 כוסות קמח לבן

קורט מלח

2+1/4 כוסות חלב

3 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

20 גרם חמאה מומסת

למלית מסקרפונה בגרסה המהירה ולא המסורתית :

300 גרם גבינת מסקרפונה

1 מיכל – 250 מ"ל

4 כפות אבקת סוכר

אבקת קקאו לפיזור

2 כפות ברנדי

לציפוי :

אבקת קקאו





ההכנה:

מתחילים בהכנת הבלינצ'ס יוצאים כ- 10 בינוניים

1.      בקערה גדולה טורפים יחד את מרכיבי הבלינצ'ס עד לבלילה חלקה וללא גושים - אפשר במטרפה אבל מומלץ במיקסר ידני.

2.      מחממים מחבת נון סטיק בקוטר של 26\ 24 ומשמנים קלות בעזרת נייר ספוג בשמן.

3.      יוצקים חצי מצקת מהבלילה אל המחבת  ומזיזים את המחבת מצד לצד כך שהבלילה תתפשט לכל קוטר המחבת.

4.      מחכים 2-3 דקות עד שפני הבלינצ'ס מתקשים והקצוות זהובים מעט ומעבירים לצלחת - לא הופכים לצד השני.

5.      חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.

6.      מצננים את הבלינצ'ס .

ממשיכים בהכנת הקרם:

1.      מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת סוכר וברנדי עד למסה רכה ולא יציבה, מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים להקציף עד שהמלית יציבה.

2.      מכינים תבנית שקעים להנחת הטירמיסו.

3.      חותכים ניילון נצמד או נייר אלומיניום לצורת ריבוע גדול מהבלינצ'ס

4.      מניחים את הבלינצ'ס על הניילון הנצמד כשהצד הכהה כלפי מטה.

5.      מפזרים קקאו ומניחים 2-3 כפיות מהקרם במרכז הבלינצ'ס

6.      סוגרים בעזרת הניילון הנצמד את הבלינצ'ס לצורת עיגול ומהדקים את הניילון כך שהכדור לא יפתח.

7.      מניחים בתבנית שקעים לייצוב.

8.      חוזרים על הפעולה עם שאר הבלינצ'סים והקרם וממלאים את התבנית .

9.      מעבירים למקרר לייצוב של לפחות 3 שעות

10.  פותחים בזהירות את הניילון הנצמד ומניחים כשהצד עם הסגירה כלפי מטה, מפזרים קקאו מעל ומגישים.




 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא