קלאסיקות הן תמיד טובות, כי הן לוקחות
אותנו לרגע בדיוק בהן פגשנו בהן לראשונה.
מה שיפה בהן הוא הוכחת הזמן, הזמן הוא
המבחן הכי גדול למשהו אמיתי וטוב גם בחיים וגם במטבח.
אצלנו טירמיסו תמיד נחשב לקלאסיקה,
תמיד אהבתי לנעוץ את הכפית ולחשוף את מה שמחכה בתוך העוגה, לראות את השכבות נפרסות
בגוונים שונים שיוצרים ביס של שלמות.
כדור קרפ טירמיסו בתיק האוכל שלנו,
עגול, שמחביא בתוכו קרם עדין ושכבה דקיקה של קקאו, כזה שמזכיר לנו שגם בחיים
קלאסיקות רק משתבחות עם הזמן, פתחנו את הכדור וגילינו שיש דברים שהזמן עושה להם רק טוב, כמו בחיים..
לבלינצ'ס
1.5 כוסות קמח לבן
קורט מלח
2+1/4 כוסות חלב
3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
20 גרם חמאה מומסת
למלית מסקרפונה בגרסה המהירה ולא המסורתית :
300 גרם גבינת מסקרפונה
1 מיכל – 250 מ"ל
4 כפות אבקת סוכר
אבקת קקאו לפיזור
2 כפות ברנדי
לציפוי :
אבקת קקאו
ההכנה:
מתחילים בהכנת הבלינצ'ס יוצאים כ- 10 בינוניים
1. בקערה גדולה טורפים יחד את מרכיבי
הבלינצ'ס עד לבלילה חלקה וללא גושים - אפשר במטרפה אבל מומלץ במיקסר ידני.
2. מחממים מחבת נון סטיק בקוטר של 26\ 24
ומשמנים קלות בעזרת נייר ספוג בשמן.
3. יוצקים חצי מצקת מהבלילה אל המחבת ומזיזים את המחבת מצד לצד כך שהבלילה תתפשט לכל
קוטר המחבת.
4. מחכים 2-3 דקות עד שפני הבלינצ'ס מתקשים
והקצוות זהובים מעט ומעבירים לצלחת - לא הופכים לצד השני.
5. חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.
6. מצננים את הבלינצ'ס .
ממשיכים בהכנת הקרם:
1. מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת סוכר וברנדי עד למסה רכה ולא יציבה,
מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים להקציף עד שהמלית יציבה.
2. מכינים תבנית שקעים להנחת הטירמיסו.
3. חותכים ניילון נצמד או נייר אלומיניום לצורת ריבוע גדול מהבלינצ'ס
4. מניחים את הבלינצ'ס על הניילון הנצמד כשהצד הכהה כלפי מטה.
5. מפזרים קקאו ומניחים 2-3 כפיות מהקרם במרכז הבלינצ'ס
6. סוגרים בעזרת הניילון הנצמד את הבלינצ'ס לצורת עיגול ומהדקים את
הניילון כך שהכדור לא יפתח.
7. מניחים בתבנית שקעים לייצוב.
8. חוזרים על הפעולה עם שאר הבלינצ'סים והקרם וממלאים את התבנית .
9. מעבירים למקרר לייצוב של לפחות 3 שעות
10. פותחים בזהירות את הניילון הנצמד ומניחים כשהצד עם הסגירה כלפי מטה,
מפזרים קקאו מעל ומגישים.