דילוג לתוכן הראשי

פיצה פריטה - פיצה מטוגנת


איך יודעים שמשהו הוא נכון עבורנו? פשוט יודעים... בוקר שהתחיל ברעיון מדליק לסופגניות והפך למשהו אחר לגמרי, משהו שיותר מתחברים אליו, משהו שמביא זיכרונות מבית וידעתי שהוא הדבר הנכון להכין בחנוכה הזה.

כזה שמזכיר את הילדות שלנו, את חנוכה בחיפה, פסטיגלים , סביבונים שמאירים ובעיקר פשטות, היה קל יותר עם הפשטות, קל יותר לשמח, קל יותר להבין, קל יותר לאהוב.

השבוע צילמנו לבלוג פיצה פריטה- הכלאה בין פיצה לקלצונה מטוגנת, בצק של קלצונה שמרודד דק ממש, מילוי של פיצה וטיגון שיוצר כיס קריספי חמים, מלא בזיכרונות, ברגע שבצעתי את הפיצה פריטה וקלטתי כמה דק הבצק, ישר אמרתי  " סבתא שלי הייתה גאה בי", ממשיכה מסורות של פשטות , חג של ניסים שמח .





מצרכים לבצק :

1 קילו קמח
20 גרם שמרים יבשים 
1 כפית מלח
1 כף סוכר
4 כפות שמן זית 
2.5 כוסות מים פושרים 
למילוי:
 200 גרם בייבי מוצרלה או מוצרלה חתוכה לקוביות קטנות 
150 גרם פקורינו מגוררת 
1.5 כוסות עלי תרד בייבי
1/4 כוס עגבניות מיובשות קצוצות 
1 כפית שום גבישי

לטיגון : שמן קנולה

אופן ההכנה:
  1. בקערת מיקסר עם וו לישה, או בקערה רחבה ללישה ידנית מניחים את הקמח, הסוכר והשמרים, מערבבים לחצי דקה ויוצרים גומה עם כף.
  2. מניחים בגומה את המים, המלח והשמן ולשים כ- 5 דקות עד לבצק גמיש.
  3. מניחים לנתפחה בקערה משומנת ומכוסה כ- 45 דקות
  4. לאחר ההתפחה מחלקים את הכדורים לכדורים בגודל של 100 גרם בערך.
  5. מרדדים כל כדור לעלה דק ככל האפשר על משטח מקומח וממלאים במרכז קוביית מוצרלה, כף פקורינו , עגבניות  ועלי תרד טריים - ניתן לקצוץ מעט.
  6. מקפלים לחצי עיגול ומהדקים בעזרת מזלג מקומח את כל חצי העיגול על מנת לאטום את המלית .
  7. מחממים שמן חצי עמוק לחום של 170 מעלות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
  8. מגישים חם רצוי לצד רוטב סלסה.


 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית. מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעול

סלט עוף ואטריות שעועית

לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש. מישהו אמר פעם  " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות ".... הרבה פעמים בבלוג רשמתי  מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים". לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך". דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות . דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל  החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת. אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שי