מרכיבים:
2-3 כרעיים שלמות - אפשר גם חתוכות
שקית פטריות שיטאקי מיובשות
1/4 כוס שמן זית
מים רותחים לכיסוי הירקות בערך כוס וחצי
3 בצלים חתוכים לרצועות
1 כוס פטריות שמפיניון חתוכות לחצאים
1 כפית זרעי כוסברה כתושים
1 כפית מלח דק
1/2 כף פלפל שחור גרוס
1 כף כמון
4 כפות רוטב טריאקי
1 כף שום גבישי
2 כפות רוטב סויה
אופן ההכנה:
1. מניחים את הכרעיים בתבנית עם נייר אפייה ממליחים מעט , מפלפלים ומכניסים לתנור ל- 30 דקות בחום של 180 מעלות .
2. משרים את הפטריות במים רותחים כחצי שעה.
3. מוציאים את התבנית מהתנור, מוציאים את הפטריות, ומניחים סביב הכרעיים שנאפו מעט, מסדרים גם את פטריות השמפיניון ושופכים מעל הכל את מי הפטריות שהשרנו.
4. במחבת מניחים שמן זית , מחממים מעט ומוסיפים בצל, מטגנים תוך כדי ערבוב עד להזהבה ומוסיפים את התבלינים, הסויה והטריאקי. מביאים לרתיחה, מסירים מהאש ושופכים בזהירות על העוף והפטריות.
5. מחירים לתנור ואופים שעה וחצי בחום של 170 מעלות עד לצמצום הנוזלים ועד להשחמה של כל התבנית.
6. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.