דילוג לתוכן הראשי

מפרום תפוחי אדמה וחצילים





 

יש משהו בממולאים שאין בשום מנה אחרת, כנראה הסודות שכל סיר ממולאים מביא איתו.

סודות שמרכיבים את המלית, כמויות ששמורות רק לשנים של נסיון והירק אותו החלטנו למלא.

תמיד ככשואלים אותי את השאלה "במה זה ממולא" התשובה הנצחית שלי תהיה : " מלא באהבה."

מלא באהבה כי בזמן ההכנה הראש ממשיך לחשוב על דברים אחרים ועל אנשי שבחיי מלא באהבה כי כל פרוסה של ירק מקבלת את הכמות  המלית  שהיא יכולה להכיל מבלי להתפוצץ, ממש כמו באהבה.

להכיל, למלא, לתבל. מפרום ממולא באהבה בתיק האוכל שלנו, קצת פיקנטי, קצת עוקץ, כזה שמחמם את הלב בכל ביס מחדש.

מצרכים :

3 תפוחי אדמה בינוניים שטוחים עד כמה שאפשר וקלופים

חציל בינוני קטן חתוך לפרוסות, כשכל פרוסה מחולקת ל-2 כמו כריך

חצי קילו בשר טחון

כפית מלח

כפית פלפל שחור גרוס

כף בהרט

1 בצל גדול קצוץ

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כף שטוחה פפריקה

1/2 כף כמון

לציפוי:

2 ביצים, טרופות עם כפית מלח

כוס וחצי  קמח לבן

שמן קנולה לטיגון

לרוטב:

1 קופסא עגבניות מרוסקות

1/4 כוס שמן זית

1 כפית מלח

1 כף סילאן

1 כף גדושה פפריקה מתוקה

1 כפית פלפל שחור גרוס

4 שיני שום קצוצות

3.5 כוסות מים

ההכנה:

1.          מניחים את תפוחי האדמה בקערה עם כף מלח ומים רותחים שיכסו אותם לחצי שעה .

2.      לאחר חצי שעה פורסים כל תפוח אדמה לחצי לאורכו ומכל חצי פורסים כריך שניתן למילוי ולא חתוך עד           סופו, אם חתכתם עד הסוף זה לא נורא בטיגון הוא יתחבר אל הבשר.

4.      מערבבים בקערה את הבשר עם  הבצל, הפטרוזיליה והתבלינים היבשים.

5.      ממלאים את פרוסות החציל ותפוחי האדמה בנדיבות .

6.      טובלים בביצים הטרופות ואז בקמח ומטגנים בשמן חצי עמוק מכל צד עד להזהבה.

7.      בסיר סוטאז' מניחים שמן זית, שום ועגבניות מרוסקות, מטגנים תוך כדי ערבוב 3 דקות  ומוסיפים תבלינים,        סילאן ומים.

8.      מנמיכים את הלהבה ומכניסים את פרוסות המפרום המטוגן מבשלים בכיסוי חלקי כחצי שעה, או עד שתפוחי      האדמה רכים.


 

 

 


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית. מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעול

סלט עוף ואטריות שעועית

לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש. מישהו אמר פעם  " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות ".... הרבה פעמים בבלוג רשמתי  מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים". לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך". דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות . דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל  החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת. אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שי