דילוג לתוכן הראשי

בלינצ'ס על שיפוד







 

"אם אני צריכה להיות נאמנה למשהו או למישהו, אני קודם כל צריכה להיות נאמנה לעצמי. אם אני מחפשת אהבה אמיתית, הרי שלפני כן אני צריכה להתעייף מהאהבות הבינוניות שמצאתי. מעט ניסיון החיים שיש לי לימד אותי שאף אחד הוא לא הבעלים של כלום, הכל אשליה - וזה נכון ביחס לדברים החומריים כמו ביחס לדברים הרוחניים. מי שכבר איבד דבר שבעיניו היה מובטח, לומד ששום דבר אינו שייך לו, ואם שום דבר אינו שייך לי, אני גם לא צריכה לבזבז זמן בשמירה על דברים שהם לא שלי. מוטב לחיות כאילו היום הוא היום הראשון (או האחרון) בחיי. (מתוך הספר 11 דקות).

בשלב מסויים בחיים אנחנו מבינים שכל החומריות שסביבנו לא שווה דבר לטווח הארוך, בשלב מסויים אנחנו מבינים שכל דבר קורה מסיבה כלשהי , שיש תשובות שמגיעות אחרי השאלות, גם אם במרחקים של ימים, או חודשים.
בשלב מסויים אנחנו מבינים שאנחנו נמצאים בתוך מסע.
שק בלינצ'ס בתיק האוכל שלנו, כזה שמכיל דברים שאנחנו אוהבים, כזה ששומר על הכל כמו תיק קטן.
מסע תמיד יכול להיות כמה צעדים, או קילומטרים רבים, הכי חשוב זה מה אורזים בשק למסע האישי שלנו.


לבלינצ'ס

1.5 כוסות קמח לבן

1 כפית שטוחה של מלח 

2+1/4 כוסות חלב

20 גרם חמאה מומסת


למלית 

1/2 כוס פטריות טריות קצוצות דק

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק

1 כפית שטוחה מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

200 גרם ריקוטה

50 גרם גבינה קשה מגוררת - אנחנו השתמשנו בפרמזן.


להרכבה: - 10 - 12 שיפודים דקים .

ההכנה:

  1. בקערה גדולה טורפים יחד את מרכיבי הבלינצ'ס עד לבלילה חלקה וללא גושים - אפשר במטרפה אבל מומלץ במיקסר ידני.
  2. מחממים מחבת נון סטיק בקוטר של 26\ 24 ומשמנים קלות בעזרת נייר ספוג בשמן.
  3. יוצקים חצי מצקת מהבלילה אל המחבת  ומזיזים את המחבת מצד לצד כך שהבלילה תתפשט לכל קוטר המחבת.
  4. מחכים 2-3 דקן עד שפני הבלינצ'ס מתקשים והקצוות זהובים מעט ומעבירים לצלחת - לא הופכים לצד השני.
  5. חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.
  6. מצננים את הבלינצ'ס .
  7. מערבבים בקערה את מרכיבי המלית ומניחים במרכז כל בלינצ'ס  2 כפות גדושות מלית.
  8. מצמידים את 2 קצוות הבלינצ'ס ומשחילים בזהירות שיפוד דק בצורת קיפולים עד שנוצר "שק".
  9. מעמידים את הבלינצ'ס על נייר אפייה, כאשר השיפוד הוא למעלה מחזיק את השק.
  10. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ששק הבלינצ'ס הופך קשיח מעט וקריספי.



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא