אוהבת את השמש כשהיא
מאירה באור ראשון ורוד עם נקודות צהובות .
אוהבת לשמוע את
הציפורים שהתעוררו איתי, אוהבת להקשיב
לשקט הטהור של הבוקר, קצת לפני שכל העולם מתעורר.
אוהבת את הקור והריח של אחרי הגשם, ריח של קפה שחור, אוהבת עלים של
סתיו מפוזרים על המדרכה.
אוהבת להכין מאפים
שמזכירים לי חורף, גשם ושלג.
קונוסים פריכים בתיק
האוכל שלנו, ממולאים בקרם עדין וקר ועטופים במתיקות של בצק סוכר, מתיקות כמו של
השעות הראשונות של הבוקר.
ספק אם יאיר כוכב, ספק
אם השמש סובב, ספק אם אמת הדבר או כזב, אך אין כל ספק שאני אוהב"".
*למתכון
זה תצטרכו 12 גלילי מתכת בצורת קונוס \ גלילים, ניתן למצוא בכל חנות שמוכרת כלים
לאפייה
מרכיבים:
500 גרם בצק עלים
מופשר
לקרם :
250 מ"ל שמנת
להקצפה
200 גרם ריקוטה
4 כפות אינסטנט
פודינג בטעם וניל
לציפוי:
אבקת סוכר
ההכנה:
1. בעזרת גלגלת פיצה, או
סכין פורסים את עלה בצק העלים לרצועות בעובי של 2 ס"מ.
2. מלפפים כל רצועה של
בצק סביב הגליל בצורה מהודקת שחופפת אחד את השני ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
3. אופים בתנור שחומם
מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד שהגלילים מזהיבים.
4. ממתינים לצינון מלא ומחלצים
את גלילי הבצק מגלילי המתכת .
5. מקציפים יחד את
מרכיבי הקרם לקרם יציב ומעבירים לשקית זילוף,
6. ממלאים את גלילי הבצק
בקרם ומפזרים מעל אבקת סוכר.
7. מאחסנים במקרר בקופסא
אטומה.