דילוג לתוכן הראשי

קרמשניט קונוס





 

אוהבת את השמש כשהיא מאירה באור ראשון ורוד עם נקודות צהובות .

אוהבת לשמוע את הציפורים שהתעוררו איתי, אוהבת  להקשיב לשקט הטהור של הבוקר, קצת לפני שכל העולם מתעורר.

אוהבת  את הקור והריח של אחרי הגשם, ריח של קפה שחור, אוהבת עלים של סתיו מפוזרים על המדרכה.

אוהבת להכין מאפים שמזכירים לי חורף, גשם ושלג.

קונוסים פריכים בתיק האוכל שלנו, ממולאים בקרם עדין וקר ועטופים במתיקות של בצק סוכר, מתיקות כמו של השעות הראשונות של הבוקר.

ספק אם יאיר כוכב, ספק אם השמש סובב, ספק אם אמת הדבר או כזב, אך אין כל ספק שאני אוהב"".

ויליאם שייקספיר

*למתכון זה תצטרכו 12 גלילי מתכת בצורת קונוס \ גלילים, ניתן למצוא בכל חנות שמוכרת כלים לאפייה

מרכיבים:

500 גרם בצק עלים מופשר

לקרם :

250 מ"ל שמנת להקצפה

200 גרם ריקוטה

4 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל

לציפוי:

אבקת סוכר

ההכנה:

1.      בעזרת גלגלת פיצה, או סכין פורסים את עלה בצק העלים לרצועות בעובי של 2 ס"מ.

2.      מלפפים כל רצועה של בצק סביב הגליל בצורה מהודקת שחופפת אחד את השני  ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.

3.      אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד שהגלילים מזהיבים.

4.      ממתינים לצינון מלא ומחלצים את גלילי הבצק מגלילי המתכת .

5.      מקציפים יחד את מרכיבי הקרם לקרם יציב ומעבירים לשקית זילוף,

6.      ממלאים את גלילי הבצק בקרם ומפזרים מעל אבקת סוכר.

7.      מאחסנים במקרר בקופסא אטומה.

 

 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית. מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעול

סלט עוף ואטריות שעועית

לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש. מישהו אמר פעם  " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות ".... הרבה פעמים בבלוג רשמתי  מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים". לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך". דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות . דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל  החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת. אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שי