מצרכים לקובנה: מתאים לתבנית מלבנית בינונית עם שוליים גבוהים או לסיר ג'חנון בקוטר
26
500
גרם קמח
כף
שמרים יבשים
כפית
מלח
רבע
כוס סוכר
1.5-2
כוסות מים פושרים
50
גרם חמאה מומסת- ניתן לטבען ולהחליף בשמן זית
לתערובת הבצלים:
3
כפות שמן זית
2
בצלים גדולים קצוצים דק
1
כפית שטוחה של מלח
1
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות סילאן
לגלגול
הבצק: 100 גרם חמאה רכה
מאוד-
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה קמח שמרים וסוכר
2.
יוצרים גומה ומוסיפים לה מלח, 50 גרם
חמאה מומסת וכוס וחצי של מים פושרים.
3.
מתחילים ללוש ומוסיפים עוד חצי כוס מים
אם יש צורך- הבצק אמור להיות במרקם גמיש ודביק מעט.
4.
משאירים להתפחה בקערה מכוסה בשקית כ-
40 דקות ובינתיים מכינים את תערובת הבצלים .
5.
במחבת מניחים שמן זית ומוסיפים את הבצלים , המלח והפלפל, מטגנים תוך
כדי ערבוב עד שהבצלים מזהיבים ממש, ומוסיפים 2 כפות סילאן וממשיכים לערבב עד שהבצלים
מקורמלים, מסירים מהאש ומצננים.
6.
לאחר 40 דקות לשים את הבצק בשנית על
משטח מקומח.
7.
מרדדים לעלה רחב ומלבני.
8.
מורחים את העלה בחמאה מומסת ומעל מפזרים מתערובת הבצלים המקורמלים .
9.
מגלגלים לרולדה ובעזרת סכין חדה, או
בעזרת הידיים חוצים לשישה חלקים
10. בעצם
מתקבלות 6 "שושנים".
11. משמנים
בחמאה סיר בינוני של ג'חנון\ קובנה ומניחים בצמידות את השושנים, כאשר החיתוך מופנה
כלפי מעלה.
12. מכסים
במכסה\ נייר אלומיניום רחב מל התבנית – אבל שלא בא במגע עם הבצק ומניחים להתפחה של 25 דקות.
אופים
בחום של 170 מעלות כ- 25 דקות כשהסיר
מכוסה ואז מסירים את מכסה הסיר וממשיכים לאפות עד השחמה- כ- 10 דקות נוספות.