שאיפות, יש כאלו שזוכרים לשאוף, אותם אלו שקמים בבוקר ועם הקפה הראשון וכבר יודעים מה הם רוצים להשיג עד סופו של יום .
אותם אנשים שזוכרים לנשום לעומק ועם כל נשימה להכניס מחשבות של יצירה והגשמה לראש.
אומרים שדרך ארוכה מתחילה מצעד אחד קטן.
אומרים שעץ שלם צומח מזרע אחד.
אומרים שסבלנות מביאה איתה התמדה וצמיחה .
אומרים שדברים טובים מגיעים לאלו שמחכים .
"שתיל " של לחם ממולא בתיק האוכל שלנו, כזה שמכיל הרבה שלבים וענפים, כזה שמזכיר לנו שאפשר רק לצמוח לגובה.
לחם ממולא עשבי תיבול וגבינה
מצרכים לבצק:
500 גרם קמח
1.5 כוסות מים פושרים
1 כף שמרים יבשים
4 כפות סוכר
כף מלח
1/4 כוס שמן זית
למלית:
150 גרם גבינת סנט מור\ ברי חתוכה אן קרועה לחתיכות קטנות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 בצל גדול סגול קצוץ
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
5 כפות נענע קצוצה
1 כף שמן זית
לציפוי:
1 ביצה טרופה עם 2 כפות חלב
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה קמח שמרים וסוכר, יוצרים גומה ומניחים בתוכה מים , שמן ומלח, לשים כ- 5 דקות עד לקבלת בצק גמיש.
מניחים להתפחה בקערה משומנת ומכוסה בניילון להתפחה של שעה.
מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי המלית יחד
מרדדים את הבצק שתפח על משטח מקומח לעלה בעובי של 2 ס"מ.
מפזרים את המלית על כל העלה ומגלגלים לרולדה , מניחים את הרולדה על תבנית מרופדת נייר אפייה.
בעזרת מספריים גוזרים פרוסות בעובי של 3-4 ס"מ מלמעלה לכיוון תחתית הרולדה.
מושכים בזהירות כל חתיכה שגזרנו לכיוון אחר אחד לימין ואחד שמאל – כך לאורך כל הרולדה.
מברישים בביצה טרופה עם חלב ומניחים להתפחה נוספת כ- 25 דקות.
אופים בחום של 180 מעלות כ- 30 דקות.