אויר, נמצא שם תמיד, עוטף אותנו כל החיים, זה שלפעמים אנחנו שוכחים שהוא שם תמיד, זה שלפעמים אנחנו שוכחים פשוט לעצור ולהכניס אותו אלינו , אויר.
התעוררתי בשבת בבוקר לפאריז, לאויר שונה, קריר יותר, כמעט עם צבע וכזה שהראה לי שאפשר לפעמים לעצור ופשוט לנשום אחרת, פשוט לקחת הפסקה מהכל, להכין קפה שחור ולהתבונן מחלון דירה צבעונית שצופה אל מאפייה מהממת בפאריז.
יש כאלו שיקראו לזה רגע, יש כאלו שיקראו לזה אווירה, אני קוראת לזה תודה, תודה לעולם על רגעים קטנים של נשימה, תודה לעולם על אנשים טובים שעוטפים אותנו, תודה על הגשמת חלומות, תודה על חוזק ברגעים קשים, תודה על חווית יום הולדת של חורף בארץ זרה , תודה על רגעים מתוקים כמו סופלה שוקולד.
סופלה של שוקולד מלא בבועות אויר, כזה שכל ביס שלו הוא עמוק, כזה שמזכיר לנו כמה חשוב הוא אויר.
מתכון ל- 4 מנות .
משמנים בחמאה את כוסיות הסופלה ומצפים בסוכר ( מנערים את העודפים)
מעבירים את הכלים למקפיא .
4 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
250 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
קורט מלח
2 כפות קקאו
אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף לא נוקשה מידי
ממיסים את חמאה עם השוקולד על באן מארי, או בפולסים במיקרוגל
טורפים בעזרת מטרפה במהירות את החלמונים לתערובת השוקולד המומס.
מוסיפים 2 כפות קקאו וקורט מלח לתערובת השוקולד ומערבבים .
מעבירים חלק קטן מתערובת החלבונים המוקצפת אל תערובת השוקולד ומקפלים אותם לתוכה
( השוואת טמפרטורות) בעזרת מטרפה, כך חוזרים על הפעולה כ- 3 פעמים עד שהתערובת אחידה ותפוחה.
ממלאים את הכלים כ- 3/4 מגובה כל כלי ואופים כ- 13 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות .
מגישים עם אבקת סוכר מעל.