יש משהו בקיפולים של בצק שתמיד מזכירים לי אופי של אנשים.
יש את אלו שיתקפלו ויסגרו את עצמם מכל הכיוונים ויש את אלו שיחליטו להיות גמישים יותר עם החיים, אותם אנשים שיצאו מהקיפול שלהם ויתנו צ׳אנס להיפתח , אלו שתמיד יהיו גמישים, אלו שידעו מתי לכעוס ומתי לשחרר, מתי להתרחק ומתי להיפתח אלו שבסוף יגרמו לנו לחייך .
בורקס פטריות של קיפולי שמן זית בתיק האוכל שלנו .
מצרכים לבצק :
3.5 כוסות קמח
1 כפית מלח
1 -1.5 כוסות מים רותחים
3 כפות
שמן זית
1 כף חומץ
לעיטוף: רבע כוס שמן זית
לקיפולים : רבע כוס שמן זית
מצרכים למלית:
100 גרם קשקבל מגוררת
1 כפית מלח
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 בצל גדול קצוץ
3 כוסות של פטריות שמפיניון קצוצות
1כף שמן זית
לציפוי:
ביצה טרופה , שומשום, מלח גס
אופן הכנת המלית:
במחבת מטגנים בכף שמן זית את הבצל עד להזהבה , מוסיפים את הפטריות,
המלח והפלפל, מסירים מהאש, מצנניםומסננים מנוזלים, לאחר שהמלית
הצטננה מערבבים אותה עם הגבינות.
אופן הכנת הבצק:
במיקסר עם וו גיטרה לשים את כל המרכיבים לבצק גמיש מעבירים את הבצק למגש עמוק מעט, מחלקים לכ-8 כדוריםועוטפים את הכדורים בשמן זית, נותנים לבצק ״לנוח״ כשעתיים.
לאחר שעתיים מרדדים כל כדור לעלה דק ככל האפשר, מורחים על כל עלה בצק שמן זית ומקפלים לשלושה חלקים , חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק ונותנים לבצק לנוח חצי שעה נוספת.
מרדדים שוב את הבצק המקופל לעלה דק ומניחים מהמלית.
מגלגלים לכרוכית מהודקת ואז לשבלול מוארך מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה .