יום שישי, 15 ביוני 2018

מקרון לימונענע‎

יש  דברים שתמיד היו שם ולא תמיד יש לנו הסבר למה, אולי כי כנראה ככה זה פשוט צריך להיות, אנשים מסוימים שנכנסו לכם לחיים והפכו לסוג של משפחה, גם אם רחוקה.
יש הרגלים שאימצנו אלינו ואין לנו מושג למה ולפעמים כבר הפסקנו לשאול, פשוט הבנו שאלו הרגלים שכייף לנו איתם.
אוהבת ימים ארוכים של קיץ, כאלו שמחשיך מאוחר, אוהבת  ימי צילום שלנו בהם הצבעים והיצירה נכנסים לתמונה אחת ואוהבת לאכול מקרונים קפואים ישר מהמקפיא, אוהבת קינוחי לימון ומכורה לקרטיב בטעם דובדבן – אבל זה כבר לפוסט אחר...
מקרון לימונענע קפוא בתיק האוכל שלנו, בצבעים של קיץ ותמונה אחת מושלמת שלא צריכה יותר מילים, רק ביס.







מצרכים למקרון:
כוס קמח שקדים
3/4 כוס אבקת סוכר
2 חלבונים- 70 גרם 
2 כפות סוכר
מעט ג'ל מאכל בצבע ירוק
מצרכים למלית:
120 גרם שוקולד לבן
3 כפות שמנת מתוקה
2 כפיות קליפת לימון מגוררת דק
1 כף  מיץ לימון\ ליים טרי
4 עלי נענע קצוצים דק
50 גרם אבקת סוכר


אופן הכנת המקרון:
מנפים את קמח השקדים ואבקת הסוכר דרך נפה לקערה ונפטרים מהגושים.
מקציפים את חלבוני הביצה במהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה את 2 כפות הסוכר.
מערבבים בתנועות קיפול את החלבונים עם אבקת הסוכר וקמח השקדים.
מוסיפים כרבע כפית ג'ל מאכל בצבע ירוק.
מעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול.
מחממים תנור ל- 150 מעלות
מצמידים נייר אפייה לתבנית אפייה ע"י הרטבה קלה של התבנית.
מזלפים עיגולים- ניתן ורצוי להיעזר בשבלונה של מקרונים.
טופחים את התבנית על השיש, כדי להוציא בועות אויר ומניחים על השיש כ- 25 דקות עד להיווצרות קרום.
אופים את המקרונים כ-15 דקות.
מצננים היטב ואז ממלאים במלית.
שומרים במקרר או במקפיא בקופסא אטומה.

להכנת המלית:
ממיסים את השוקולד על באן מארי עם השמנת המתוקה
טורפים היטב עם שאר המרכים ומעבירים לשקית זילוף למקרר עד שהמקרונים מוכנים למילוי.
ממלאים ככפית במרכז מקרון וסוגרים עם מקרון אחר.