יום חמישי, 7 ביוני 2018

פאי חצילים וגבינות

 תן לי רגע, תן לי זמן, תן לי לצייר לך, תן לי לצייר לך משהו שתוכל לאכול, תן לי זמן להכין, ללוש, לקפל, לחתוך, לקרוץ, להרכיב, תן לי זמן להניח ולתת לזה להיות אחד.
ככה אני אוהבת להראות אהבה, בפרטים הקטנים, בהרכבה, במחשבה של מה שבפנים ומה יעשה מי שיקבל את זה.
שקיעה של ים, צדף עם ברכה, פאי מקושט וציור של כבשה, כי ביקשתי שתצייר לי.
פאי חצילים וגבינות עם הרבה פרחים מהלב,  סופ"ש בתיק האוכל שלנו.









פאי חצילים וגבינות
 מצרכים לפאי בקוטר 24
לקלתית:
2 ורבע כוסות קמח לבן
180 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
1 ביצה
2 כפות מים קרים




למלית:
1 חציל חתוך לקוביות בינוניות – קטנות
תרסיס שמן
200 גרם גבינה בולגרית מפוררת
חצי כפית מלח
3 כפות טימין טרי- רק העלים
1 בצל גדול מטוגן
200 מ"ל שמנת לבישול
חצי כפית פלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט
100 גרם גבינה קשה מגוררת –פקורינו\ גאודה.



אופן ההכנה:
במעבד מזון מניחים את הקמח המלח והביצה, מניחים מעל קוביות חמאה ומעבדים את הבצק בפולסים, מוסיפים תוך כדי את המים הקרים  ומעבירים את הבצק למשטח עבודה, מגבשים ליצירת בצק אחיד-  יש להקפיד לא ללוש יותר מידי.
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור לחצי שעה במקרר.
מניחים את קוביות החצילים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה ומשמנים בעזרת תרסיס שמן.
אופים בחום של 200 מעלות כ- 20 דקות עד להזהבה ומצננים .
מרדדים 3/4 מהבצק על משטח מקומח ומעבירים לתבנית של פאי. מקפידים להדק היטב את הקצוות לתבנית. מעבירים לקירור של 10 דקות.
בקערה גדולה מערבבים את הגבינות והשמנת, מוסיפים תבלינים  כוול טימין ואת החצילים והבצל המטוגן.
מעבירים את המלית לקלתית הבצק של  הפאי.
את שארית הבצק מרדדים על משטח מקומח וקורצים צורות בעזרת חותכני עוגיות , ניתן גם לחתוך לרצועות דקות ולקלוע צמות  קטנות.



מרפדים את הפאי בבצק שקרצנו\ קלענו ומברישים בביצה טרופה.