יום חמישי, 21 ביוני 2018

פטיפור וניל על עוגיית שקדים בציפוי גלאסז'

לנו יש את היכולת לבחור, לנו יש את היכולת לבחור, להיות שמחים או לא, להגשים את עצמנו או לא, להתפשר או ללכת עם האמת שלנו.לנו יש את הבחירה אם להכניס אושר אמיתי לחיים שלנו, או ללכת עם אושר רגעי, כי זה מה שחשבנו שצריך.לנו יש את הבחירה לקום כל בוקר ולהמציא את עצמנו מחדש, טובים יותר, אמיצים יותר, שואפים יותר, לנו יש את הבחירה להיות הכוכבים של עצמנו.אז בחרתי, בחרתי ללכת עם האמת שלי, בחרתי לקום כל בוקר ולהגיד תודה על מה שיש, בחרתי להגשים את עצמי ואפילו בחרתי להגיד בדיוק מה אני רוצה.בחרתי לצבוע את הרגעים המתוקים בצבעים של שמחה, כאלו שעושים כיף בלב .פטיפור וניל ועוגיית שקדים היום בתיק האוכל שלנו וערבוביה של צבעים של שמחה. 




פטיפור וניל ועוגיית שקדים בציפוי גלאסז'מצרכים לעוגיית השקדים:כוס וחצי קמחקורט מלחחצי כוס סוכר100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות4 כפות קמח שקדים1 ביצה + 1 חלמוןאופן ההכנה:במעבד מזון מעבדים את כל מרכיבי  הבצק בפולסים , מגבשים לבצק אחיד על  משטח מקומח ועוטפים בניילון נצמד.מעבירים לקירור של 20 דקות.מרדדים על משטח מקומח או על נייר אפייה וקורצים את העוגיות שיהיו הבסיס של הפטיפור.אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 , 10 דקות. מחלצים לאחר צינון מוחלט. מצרכים למוס הווניל:כפית וחצי ג'לטיןכף וחצי מים250 מ"ל שמנת מתוקה200 גרם שוקולד לבןחצי כפית מחית וניל3 כפות אבקת סוכר.100 גרם גבינת שמנת.אופן ההכנה:ממיסים את הג'לטין במים עד לגיבוש.ממיסים א השוקולד הלבן עם 5 כפות שמנת מתוקה .מחממים את הג'לטין שתגבש כ- 20 שניות במיקרוגל.מקציפים את השמנת המתוקה עם השוקולד המומס, מחית הווניל, אבקת הסוכר וגבינת השמנת.מעבירים לשקית זילוף וממלאים תבנית שקעים מסיליקון בצורה הרצוייה.מעבירים להקפאה לפחות לחמש שעות.מכינים בינתיים את הגלאסאז'.מצרכים לגלאסז'. ( מתכון לגלאסז' ע"פ מתכון של  הקונדיטורית יאנינה מירסקי- בלוך)




גלאסז' לבן ( את שאר הגוונים מערבבים לאחר הכנת הגלאסז')
10 גרם ג'לטין
50 גרם מים
75 גרם מים
150 גרם סוכר
150 גרם סירופ גלוקוזה 
150 גרם שוקולד לבן
100 גרם חלב מרוכז
צבע מאכל לבן
משרים את הג'לטין במים. מביאים את המים, הסוכר והגלוקוזה לרתיחה.
שופכים את התערובת החמה על השוקולד, מוסיפים את הג'לטין וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים החלב המרוכז ואת הצבע מאכל. מעבדים שוב עד לקבלת מרקם חלק. 
מקררים ל35 מעלות.
מחלקים את הגלאסז' ומערבבים חלקים ממנו בעזרת צבעי מאכל מג'ל בצבעים הרצויים.




אחרי שהמחית קפאה לגמרי מחלצים בזהירות ומניחים על רשת ושופכים מעל את הגלסאז'.
מחלצים בזהירות ומניחים על העוגייה.
מאחסנים במקפיא עד להגשה.