יום רביעי, 28 במרץ 2018

מקלובה צמחונית‎

מקלובה צמחונית
יש שעות שמוקדשות רק למחשבה, אצלי אלו השעות ברכב, בנסיעות לפנות בוקר, כשהשמש רק מתחילה לזרוח.
השעות בהן אני נוהגת עם דיוויד בואי\ מוריסי ברקע וקפה שחור שמפזר ריח של בוקר באוטו.
אלו השעות של חשבון הנפש, אלו השעות של השקט, השעות בהן רואים את הדרך שעברנו ורואים גם את השביל לדרך שעוד נעבור, רק שהדרך החלה להשתנות, היא החלה להשתנות כי הירוק הגשום התחלף בפריחה צבעונית ופרחים שמופיעים לצידי הכביש.
האביב הגיע ואיתו ריחות של התחדשות וריחות של צמיחה ופריחה.
סירים שמתבשלים לקראת החג אצלנו בתיק האוכל וסיר של מקלובה ריחנית מלאה בכל הירוקים שפורחים מסביב.
חג שמח!
מצרכים:
100 גרם פרחי ברוקולי טרי
3 קישואים קטנים חצויים\ חתוכים באלכסונים לפרוסות עבות 
1/2 כוס אפונה
2 יחידות ארטישוק  ירושלמי קלופות וחתוכות לפרוסות
1 שומר גדול פרוס לפרוסות
2 כוסות אורז יסמין\ בסמטי
1/4 כוס שמן זית
1 נייר אפייה גזור בקוטר הפנימי של הסיר
4 כוסות מים רותחים
1 כפית כורכום
2 כפיות מלח
1/2 כף בהרט
1 כפית פלפל שחור גרוס
4 שיני שום חצויות

להגשה:
100 גרם צנוברים קלויים
אופן ההכנה:
1.שוטפים את האורז ומסננים מנוזלים.
2.מניחים בתבנית את הירקות מלבד האפונה והשום ומערבבים עם 4 כפות שמן זית וכפית מלח.
3.צולים את הירקות בתנור 25 דקות ב- 180 מעלות.
4.משמנים סיר רחב ומעט עמוק, כולל הדפנות בשמן זית.
5. מניחים נייר אפייה בתחתית הסיר מסדרים חצי מהירקות ועליהם מחצית מהאורז.
6.מפזרים אפונה, שום, שאר הירקות והמחצית השנייה של אורז.
7.מערבבים את התבלינים בקערה עם 4 כוסות מים רותחים ושופכים מעל הכל.
8.מבשלים על אש נמוכה 25 דקות עם כיסוי ומשאירים מכוסה 10 דקות נוספות לאחר הבישול, או    שעוטפים א הסיר בנייר כסף ואופים 45 דקות בחום של 180 מעלות.
9. הופכים בזהירות על מגש גדול ומקלפים את נייר האפייה.
10.מפזרים צנוברים קלויים ומגישים חם.