דילוג לתוכן הראשי

עטאייף ממולא לאבנה ותרד עם סלסת עגבניות

יש שקט ששמור רק לדברים מסויימים, יש מאכלים שמצדיקים שתיקה, שתיקה של עשייה, שתיקה של הכנות, שתיקה של קיפולים עדינים ושתיקה של צניעות.
כמישהי שגדלה בגליל, הייתי מוקפת במטבחים שמאפיינים את הסביבה וביניהם המטבח הערבי, יש מטבחים שקיימת בהם צניעות, שקיימת בהם עדינות, שקיים שם חיבור נכון של מרכיבים פשוטים שיוצרים יחד משהו שלם וטוב, משהו נכון.
יש שקט ששמור לאווירה, לאנשים המקיפים אותך, למטבחים שמבשלים מהלב.
עטאייף ממולא בלאבנה ותרד ומוגש עם סלסה פיקנטית של עגבניות שרי, חגיגות אביב מוקדמות בתיק האוכל שלנו.










מצרכים:

לבצק: 

חצי  קילו קמח לבן

כפית אבקת אפייה

חצי כפית שמרים יבשים

חצי כפית מלח

רבע כפית מלח

שתי כוסות מים ועוד רבע לפי הצורך

למלית:
חצי כוס תרד מאודה קצוץ
200 גרם גבינת לאבנה
1 בצל גדול קצוץ מטוגן
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור

לסלסה:
עשרים עגבניות שרי חתוכות לרבעים
ארבע שיני שום קצוצות
ארבע כפות שמן זית
פלפל חריף אחד קצוץ
חצי כפית מלח
רבע כוס מים
מעט אורגנו טרי- מומלץ לא חובה








להרכבת המנה:
מעט שמן קנולה

אופן ההכנה:
הכנת העטאייף:

טורפים בעזרת מטרפה את כל מרכיבי הבצק לבלילה סמיכה כמו של פנקייק ומוסיפים מים לפי הצורך. 
עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומשאירים להתססה של שעה.
לאחר שעה מחממים מחבת נון סטיק, או משומנת קלות.
מניחים מהבלילה על המחבת כמות של כחצי מצקת.
מחכים להיווצרות בועות על החלק העליון ומסירים מהאש- לא הופכים לצד השני.
חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.

הכנת המלית:

מערבבים יחד את מרכיבי המלית

הכנת הסלסה:

במחבת מניחים שמן זית, שום ופלפל חריף, מטגנים חצי דקה ומוסיפים את עגבניות השרי ומלח.
מערבבים ומוסיפים מים.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. 
מבשלים ללא כיסוי כ- 7 דקות.





הרכבת המנה:

מניחים כפית מל
אה מלית על עלה עטאייף, מקפלים ומהדקים את הקצוות.
חוזרים על הפעולה עם שאר העלים.
מחממים מחבת ומניחים מעט שמן קנולה.
צורבים כשתי דקות את הכיסונים הממולאים מכל צד.
מגישים לצד סלסה של עגבניות חריפה.





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא