דלג לתוכן הראשי

עטאייף ממולא לאבנה ותרד עם סלסת עגבניות

יש שקט ששמור רק לדברים מסויימים, יש מאכלים שמצדיקים שתיקה, שתיקה של עשייה, שתיקה של הכנות, שתיקה של קיפולים עדינים ושתיקה של צניעות.
כמישהי שגדלה בגליל, הייתי מוקפת במטבחים שמאפיינים את הסביבה וביניהם המטבח הערבי, יש מטבחים שקיימת בהם צניעות, שקיימת בהם עדינות, שקיים שם חיבור נכון של מרכיבים פשוטים שיוצרים יחד משהו שלם וטוב, משהו נכון.
יש שקט ששמור לאווירה, לאנשים המקיפים אותך, למטבחים שמבשלים מהלב.
עטאייף ממולא בלאבנה ותרד ומוגש עם סלסה פיקנטית של עגבניות שרי, חגיגות אביב מוקדמות בתיק האוכל שלנו.










מצרכים:

לבצק: 

חצי  קילו קמח לבן

כפית אבקת אפייה

חצי כפית שמרים יבשים

חצי כפית מלח

רבע כפית מלח

שתי כוסות מים ועוד רבע לפי הצורך

למלית:
חצי כוס תרד מאודה קצוץ
200 גרם גבינת לאבנה
1 בצל גדול קצוץ מטוגן
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור

לסלסה:
עשרים עגבניות שרי חתוכות לרבעים
ארבע שיני שום קצוצות
ארבע כפות שמן זית
פלפל חריף אחד קצוץ
חצי כפית מלח
רבע כוס מים
מעט אורגנו טרי- מומלץ לא חובה








להרכבת המנה:
מעט שמן קנולה

אופן ההכנה:
הכנת העטאייף:

טורפים בעזרת מטרפה את כל מרכיבי הבצק לבלילה סמיכה כמו של פנקייק ומוסיפים מים לפי הצורך. 
עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומשאירים להתססה של שעה.
לאחר שעה מחממים מחבת נון סטיק, או משומנת קלות.
מניחים מהבלילה על המחבת כמות של כחצי מצקת.
מחכים להיווצרות בועות על החלק העליון ומסירים מהאש- לא הופכים לצד השני.
חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.

הכנת המלית:

מערבבים יחד את מרכיבי המלית

הכנת הסלסה:

במחבת מניחים שמן זית, שום ופלפל חריף, מטגנים חצי דקה ומוסיפים את עגבניות השרי ומלח.
מערבבים ומוסיפים מים.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. 
מבשלים ללא כיסוי כ- 7 דקות.





הרכבת המנה:

מניחים כפית מל
אה מלית על עלה עטאייף, מקפלים ומהדקים את הקצוות.
חוזרים על הפעולה עם שאר העלים.
מחממים מחבת ומניחים מעט שמן קנולה.
צורבים כשתי דקות את הכיסונים הממולאים מכל צד.
מגישים לצד סלסה של עגבניות חריפה.





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו.

מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרתיחים מים בסיר גדול – כחצי ממנו גובה המים ומוסיפים את הכרוב 5- 10 דקות ע…

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית.

מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים
לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור




אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעולה עם החצי השני. מערבבים את מרכיבי הטופינג ומברישים את שתי תבניות הבצק עם הטו…

סלט עוף ואטריות שעועית

לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש. מישהו אמר פעם  " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות ".... הרבה פעמים בבלוג רשמתי  מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים". לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך". דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות . דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל  החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת. אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שיתאימו בדיוק לתקופה הלא …