יש שקט ששמור רק לדברים מסויימים, יש מאכלים שמצדיקים שתיקה, שתיקה של עשייה, שתיקה של הכנות, שתיקה של קיפולים עדינים ושתיקה של צניעות.
כמישהי שגדלה בגליל, הייתי מוקפת במטבחים שמאפיינים את הסביבה וביניהם המטבח הערבי, יש מטבחים שקיימת בהם צניעות, שקיימת בהם עדינות, שקיים שם חיבור נכון של מרכיבים פשוטים שיוצרים יחד משהו שלם וטוב, משהו נכון.
יש שקט ששמור לאווירה, לאנשים המקיפים אותך, למטבחים שמבשלים מהלב.
עטאייף ממולא בלאבנה ותרד ומוגש עם סלסה פיקנטית של עגבניות שרי, חגיגות אביב מוקדמות בתיק האוכל שלנו.
מצרכים:
לבצק:
חצי קילו קמח לבן
כפית אבקת אפייה
חצי כפית שמרים יבשים
חצי כפית מלח
רבע כפית מלח
שתי כוסות מים ועוד רבע לפי הצורך
למלית:
חצי כוס תרד מאודה קצוץ
200 גרם גבינת לאבנה
1 בצל גדול קצוץ מטוגן
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
לסלסה:
עשרים עגבניות שרי חתוכות לרבעים
ארבע שיני שום קצוצות
ארבע כפות שמן זית
פלפל חריף אחד קצוץ
חצי כפית מלח
רבע כוס מים
מעט אורגנו טרי- מומלץ לא חובה
להרכבת המנה:
מעט שמן קנולה
אופן ההכנה:
הכנת העטאייף:
טורפים בעזרת מטרפה את כל מרכיבי הבצק לבלילה סמיכה כמו של פנקייק ומוסיפים מים לפי הצורך.
עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומשאירים להתססה של שעה.
לאחר שעה מחממים מחבת נון סטיק, או משומנת קלות.
מניחים מהבלילה על המחבת כמות של כחצי מצקת.
מחכים להיווצרות בועות על החלק העליון ומסירים מהאש- לא הופכים לצד השני.
חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.
הכנת המלית:
מערבבים יחד את מרכיבי המלית
הכנת הסלסה:
במחבת מניחים שמן זית, שום ופלפל חריף, מטגנים חצי דקה ומוסיפים את עגבניות השרי ומלח.
מערבבים ומוסיפים מים.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
מבשלים ללא כיסוי כ- 7 דקות.
הרכבת המנה:
מניחים כפית מל
אה מלית על עלה עטאייף, מקפלים ומהדקים את הקצוות.
חוזרים על הפעולה עם שאר העלים.
מחממים מחבת ומניחים מעט שמן קנולה.
צורבים כשתי דקות את הכיסונים הממולאים מכל צד.
מגישים לצד סלסה של עגבניות חריפה.