יום שישי, 23 בפברואר 2018

חיתוכיות תמרים


" הדברים הפשוטים ביותר בחיים, הם  המיוחדים ביותר: רק אנשים חכמים מסוגלים להבין אותם" ( פאולו קוואלו).

חיתוכיות של סוף היום, כאלו שהתחילו כמשהו פשוט וברגע שהן יצאו מהתנור, הבנו שמדובר פה במשהו מיוחד.
פריכות שנמסה בפה, עם מלית שמשלימה את הבצק לביס מושלם.
יש דברים כ"כ פשוטים שמסתבר שהם הכי מיוחדים, אולי זה המקום, אולי זה הרגע, אולי זה פשוט נועד להיות מיוחד.
חיתוכיות תמרים פריכות, כאלו שכולם ישמחו לקבל במשלוח המנות שלהם בפורים.








מצרכים:
לבצק:
3.5 כוסות קמח
5 כפות סוכר 
חצי כפית קליפת לימון מגוררת
1 כפית תמצית בטעם שקדים\ וניל
200 גרם חמאה
2 חלמונים  
רבע כוס חלב קר
1 כפית שטוחה אבקת אפייה

* לציפוי: אבקת סוכר




למלית:
500 גרם ממרח תמרים
כפית קינמון
50 גרם שקדים טחונים



אופן ההכנה:


לשים את כל חומרי הבצק, רצוי במעבד מזון, רק עד שהם מתאחדים (לישת יתר עלולה לפגוע בפריכות של הבצק). מניחים בקערה במקרר ל-10 דקות.
מחלקים את הבצק לשניים.
גוזרים נייר אפייה לשניים, נייר אחד מניחים בתוך התבנית והאחר משאירים על משטח העבודה.
מרדדים חלק אחד של הבצק על הנייר החתוך בדיוק לגודלו, מעבירים לתבנית ומסירים את הנייר בעדינות חזרה למשטח העבודה.
מורחים את המלית וחוזרים על הפעולה עם עוד שכבת בצק. 
לאחר מכן חורצים בזהירות  על הבצק ריבועים, אפשר בעזרת גלגלת.
מחממים תנור ל- 170 מעלות.
אין צורך במרווחים, ואופים 20  דקות. 

מצננים ולאחר האפייה חוזרים עם סכין על החיתוכים שעשינו ופורסים  כדי להפריד בין החיתוכיות.

מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומאחסנים בקופסה אטומה.