כי זה קצת מזכיר את החיים, קצת לא צפויים, קצת פרועים, קצת מפוזרים, קצת מתוקים וקצת מרים, כי זה מזכיר את הבקרים של שמש וגשם, של השתוללות, של צחוק עד דמעות, של שיחות לילה ארוכות, של שוקולד והפתעות מתוקות, הפבלובה הפרועה שלנו שקצת מזכירה לנו את החיים: פרועה, מתוקה, מתפוררת, , מפוזרת ובעיקר שלמה, כי היא באה מהלב.
פבלובה פרועה עם קקאו
( 10 יחידות קטנות או אחת גדולה)
מצרכים למרנג קקאו:
6 חלבונים
כוס ושלושה רבעים של סוכר לבן
2 כפות קורנפלור
כף קקאו
לקצפת השוקולד:
2 יחידות שמנת להקצפה
חבילת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
לציפוי:
אבקת קקאו
אופן ההכנה:
מניחים קערה גדולה על סיר קטן עם מים רותחים ( באן מארי) ובתוכה מניחים את החלבונים והסוכר, מערבבים עד להמסת הסוכר ומסירים מהאש, מעבירים למיקסר, מתחילים להקציף ומוסיפים את הקורנפלור והקקאו, מקציפים כ- 10 דקות. עד לקצף יציב.
על תבנית מרופדת נייר אפייה מניחים בעזרת כף, 3 כפות אחת על השנייה בתלולית, בעזרת הכף יוצרים שקע בתוך התלולית ומושכים את הדפנות לצדדים ליצירת מראה פרוע.
חוזרים על הפעולה עם שאר המרנג.
אופים בחום של 110 מעלות שעה וארבעים.
מחכים לצינון מוחלט.
להכנת הרוטב:
מקציפים 2 יחידות שמנת להקצפה עם שקית אחת של אינסטנט פודינג וכוס חלב, עד ליצירת קרם רך.
מסדרים על כל מרנג את קרם השוקולד ומפזרים מעל הכל אבקת קקאו.
מומלץ להכין כל חלק במתכון בנפרד ולהרכיב אותו לפני ההגשה.