יום חמישי, 8 בפברואר 2018

פיש אנד צ’יפס


יש מנות שאיכשהו תמיד מרגשותזה לא בדיוק מה שהגישואלא מה היה באותו הרגעאיפה הייתםעם מי ועלמה צחקתם באותו הרגע
לילה בלונדון, 3 מעלות בחוץאנחנו מטיילים עטופים באלף שכבותצועדים בלילה לדירה , מדברים על דבריםשחייבים לראות ומאכלים שחייבים לטעום ואז הופיעה מולנו המסעדה של ״פופי׳ס״ , מסעדה קטנהאנשיםחייכנים , קירות עמוסים בתמונות מפעם ואביזרים שכבר לא קיימים ומנת הפיש אנד ציפס הכי טובה שתאכלומוגשת עם כמה רטביםחיוך ופנאי תפוחים חם בסיוםלונדון את מרגישה לי בבית







מצרכים:
לדג:
יחידות פילה דג ללא העור ( מומלץ דג בקלה-קוד
חצי כוס קורנפלור 
לבלילה
כוס וחצי קמח לבן 
220 מ״ל בירה לבנה 
חצי כף אבקת אפייה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל


לצ׳יפס
תפוחי אדמה אדומים גדולים קלופים 
כף מלח גס
מים רותחים
מגבת גדולה 
להגשה
מיונזקטשופלימון.
לטיגון
שמן קנולה 



אופן ההכנה:
טורפים יחד את מרכיבי הבלילהטובלים את פילה הדג בקורנפלורלאחר מכן טובלים בבלילה ומטגנים בשמןחצי עמוק עד להשחמה
מניחים על נייר סופג
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לחתיכות עבות יחסיתמניחים בקערה עם מים רותחים וכף מלח גס לעשרדקותמסננים מהמים ומעבירים למגבת גדולה לייבוש מלאמטגנים עד להזהבה .