דילוג לתוכן הראשי

גלילי "קרמשניט" עם שוקולד ממולאים בקרם ריקוטה


פעם אמרו לי שכל חלל ריק צריך למלא, למלא כדי שלא נרגיש חסרון ותמיד תגיע השאלה, האם מלאנו בדבר הנכון? 
יש אנשים שממלאים את הנפש, כאלו שיודעים מתי להגיע, כאלו שיודעים מה חסר לאותה ציפור הנפש.
 ויש אנשים שנכנסים לחדר מלא באנשים וממלאים אותו בשנייה באור ושמחה ורק אז שמים לב כמה החדר היה ריק עד אותו הרגע, רק אז שמים לב כמה טוב שהם שם.
אותם אנשים לא מודעים בכלל לכח שיש להם, לאותו חום ואור שהם מפיצים כשהם נכנסים אל החדר ואל הלב, ולפעמים אנחנו מבינים שהם חסרים לנו רק כשהם כבר לא שם, רק כשהם קמים והולכים ופתאום אנחנו רואים כמה ריק נשאר אחריהם.
חלל ריק צריך למלא ותמיד בדבר הנכון! 
גלילים זהובים של בצע עלים מלאים בקרם ריקוטה והרבה אהבה בתיק האוכל שלנו.




גלילי "קרמשניט" עם שוקולד ממולאים בקרם ריקוטה  12-15( יחידות)
אביזרים נדרשים:
12 גלילים באורך של כ- 12 סמ ממקל מטאטא חתוך או ממתכת
סכין  חדה או גלגלת פיצה
נייר כסף

מצרכים:
נייר אפייה
חצי חבילת בצק עלים ע"ב חמאה לכמות של כ- 12-15 יחידות
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן קנולה
6 כפות אבקת סוכר
500 גרם ריקוטה
1 מיכל קטן של שמנת מתוקה- 250 מ"ל
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה טרופה להברשה
להגשה:
אבקת סוכר 
חצי כוס אגוזי לוז מסוכרים קצוצים לקישוט- לא חובה



ההכנה:
עוטפים את גלילי העץ בנייר כסף
פורסים את בצק העלים ובעזרת גלגלת חותכים רצועות בעובי של ס"מ 1 לרוחבו של העלה.
מלפפים את רצועת הבצק סביב הגליל ומניחים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ואופים את הגלילים בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות עד שהם זהובים.
מוציאים לצינון.
מקציפים בקערה את השמנת המתוקה עם תמצית הוניל ואבקת הסוכר, לאחר שהקצפת מתייצבת מקציפים לתוכה את הריקוטה.
ממיסים בפולסים של 30 שניות את השוקולד המריר עם שמן הקנולה ( השמן ייתן קרנצ'יות לשוקולד).

לאחר צינון הגלילים מחלצים אותם בזהירות וטובלים את קצוות הגלילים בשוקולד המומס, מניחים על נייר אפייה לצינון.
מעבירים את הקרם לשקית זילוף וממלאים את הגלילים.
מגישים עם אבקת סוכר מעל ואגוזי לוז לקישוט בצדדים



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא