יום חמישי, 2 בפברואר 2017

פיתה עם זעתר‎


נשימה, נשימה עמוקה להזכיר לנו לעצור, נשימה עמוקה להזכיר לנו להתבונן חזק ולהבין מה באמת נכון, נשימה עמוקה כדי שנוכל להמשיך, גשם בחוץ ובואדי מתחת לבית הנחל מתמלא ושומעים אותו זורם, שעות של שתיקה ושל נשימה העברתי פעם על סלע גבוה שצופה אל הואדי, שעות של נשימה מול נוף של ירוק, מול ההרים שסביבי, מול התבלינים שגדלים כאן בצורה פראית, הבית הוא איפה שהלב נמצא, זה יכול להיות בגליל, זה יכול להיות בעיר פקוקה, הבית הוא  המקום שמזכיר לך לנשום עמוק, אותו בית שהזכיר את הואדי ממול, באותה נשימה כשהתנור נפתח ופיתות עמוסות זעתר יצאו ממנו.
פיתות זעתר חמות, סיידר תפוחים וקינמון ונשימה של נוף ירוק בבית .



פיתות זעתר:
מרכיבים 
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים 
כפית סוכר
כף שטוחה מלח
2.5 כוסות מים פושרים
רבע כוס שמן זית 
לציפוי:
שמן זית למריחה
זעתר טחון 



 ההכנה:
מערבבים בקערה גדולה את הקמח + השמרים + הסוכר.
יוצרים גומה ושופכים לתוכה 2 כוסות מים פושרים, כף מלח ואת שמן הזית, מתחילים ללוש ותוך כדי לישה מוסיפים את  חצי כוס המים הנוספת.
כשהבצק מתגבש ,מניחים בקערה ועוטפים אותה בניילון, משאירים להתפחה כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו, מעבירים למשטח מקומח, לשים שוב את הבצק  ומחלקים ל-12 כדורים,  מרדדים את כדורי הבצק על משטח מקומח לעובי של 2 ס"מ
ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
מברישים בנדיבות כל פיתה בשמן זית ומפזרים זעתר טחון ( נמכר בתערובת עם שומשום)
אופים בחום של 190 מעלות כ-  20 דקות עד שהן משחימות.


תגובה 1: