דלג לתוכן הראשי

מרק כתום אסייתי עם קרוטוני דלעת


 "סודות הופכים את החיים למעניינים יותר, אתה יכול להיות עם מישהו בחדר עם קהל ולגעת בו מבלי לגעת, על ידי המבט לבדו, מכיוון שהוא מכיר חלק בך שאך אחד אחר לא מכיר, ובכל פעם שאתה איתו, שניכם נמצאים לבד, מכיוון שאת האתה שהם יכולים לראות אף אחד אחר לא יכול לראות" ( מוחסין חמיד עשן ואש).
תמיד יהיה סיר של מרק על האש ברגע שהידיים שלי יתחילו לקפוא, כאילו מן סימביוזה לא רשמית בין השניים ותמיד כל מרק יהיה שונה מקודמו ותמיד יחביא בתוכו סודות, כאלו שיתפרצו מייד בביס הראשון ובלי מילים, המבט שמספר את הכל, המבט שמכיר חלק בך שאף אחד אחד לא, המבט שמקבלים כשמרק כתום מתבשל והביס הראשון הוא לא מה שחשבנו, כף מלאה טעמים חדשים וסודות בתיק האוכל שלנו, מרק של סודות עטוף בעצמו, חורף בוא תחמם לנו את הידיים.
 


מרק כתום אסייתי עם קרוטוני דלעת:
מצרכים:
לקערת ההגשה:
דלעת עגולה או דלעת ערמונים לפי מספר הסועדים- לא חובה ואפשר להגיש ישירות לקערת מרק
את הדלעת חותכים בחלקה העליון, מברישים בשמן זית ומעט מלח וקינמון ואופים בחום של 200 מעלות 20 דקות בתנור.

למרק:
4 גזרים חתוכים וקלופים 
2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות גדולות
1 בצל סגול חתך לקוביות
4 כוסות מים
חצי כוס קרם קוקוס
חצי כפית מלח
חצי כפית צ'ילי יבש טחון
2 עלי קפיר ליים
1 חתיכה של גלנגל 
1 כף משחת קארי אדומה
1 כף שמן זית
 לקרוטוני הדלעת:
2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות שוות וקטנות
3 כפות שמן זית
מעט מלח וקינמון
להגשה: צ'ילי יבש טחון,  גרעיני דלעת לא חובה אבל מומלץ
ההכנה:
מערבבים את קוביות הדלעת לקרוטונים עם השמן והתבלינים ואופים על נייר אפייה בחום של 180 מעלות עד להשחמה 
בסיר מערבבים יחד את הירקות עם כף שמן זית, מוסיפים מים ומבשלים עד לריכוך הירקות, טוחנים את הירקות ומוסיפים קרם קוקוס , ואת הגלנגל, הקפיר ליים ואת התבלינים, מבשלים על אש נמוכה כ- 10 דקות ומסירים מהאש, מגישים בקערת דלעת או קערה רגילה ומפזרים קרוטוני דלעת, צ'ילי יבש וגרעיני דלעת .
 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו.

מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרתיחים מים בסיר גדול – כחצי ממנו גובה המים ומוסיפים את הכרוב 5- 10 דקות ע…

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית.

מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים
לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור




אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעולה עם החצי השני. מערבבים את מרכיבי הטופינג ומברישים את שתי תבניות הבצק עם הטו…

סלט עוף ואטריות שעועית

לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש. מישהו אמר פעם  " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות ".... הרבה פעמים בבלוג רשמתי  מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים". לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך". דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות . דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל  החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת. אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שיתאימו בדיוק לתקופה הלא …