יום רביעי, 26 באוקטובר 2016

קובה סלק‎


היפנים נוטים לראות בשבור את השלם וכלים שבורים הם נוטים לתקן באבקת זהב  על מנת להדגיש את הפגמים בצורת הכלי ולהפוך אותו לאומנות עם כבוד כזאת שמאחוריה סיפור גבורה .
וכמו בכל סיפור גבורה יש כאב ויש תקווה ויש צלקת שתישאר לעד , אבל היא זו שיוצרת את הקסם היא זו שגורמת לדבר השבור להראות שלם ולהזכיר לנו כמה דברים נפלאים הגיעו לחיים שלנו בזכותה. כאילו והיינו צריך להיפצע על מנת ללמוד איך להרגיש שלם באמת.
והוא יפה כי הוא אדום ועמוק מבפנים וצובע כל מה שרק נרצה ויש שיגידו שהוא מכוער כי הוא עטוף אדמה והקצה שלו תמיד נראה לא אחיד כמעט "שבור" והוא קסום כי למרות שהוא נראה כמעט תמיד שבור הוא הכי שלם והכי חזק, זה שיכול לצבוע הכל בוורוד.
וכמעט חורף בחוץ וסיר של קובה סלק מתבשל לו לאט וצובע את הכל באותו צבע קסום וזה השלב ששרוולים ארוכים נמשכים כלפי מטה לכיוון כף היד כדי לחמם אותן, או סתם כדי להחזיק קערית של מרק חמימה ולהזכיר לי שהכל עובר וכשחם בבית אז חם גם בלב. שבור הוא השלם החדש.





קובה סלק

למלית הבשר:
1 כף שמן קנולה
300 גרם בשר טחון
1 בצל קצוץ דק
2 כפות פטרוזיליה קצוצה, 
3 כפות צנוברים
מעט מלח ופלפל לבן 
חצי כפית בהרט.
לבצק הקובה:
1.5  כוסות סולת
1/2 כוס בורגול דק
כף שמן קנולה
רבע כפית מלח
בערך כוס וחצי מים.

להכנת המלית:
מטגנים את הבצל כ- 5 דקות מוסיפים את הבשר והצנוברים ומערבבים, מוסיפים את התבלינים והפטרוזיליה מטגנים כ- 5 דקות נוספות ומסירים מהאש, מצננים ומסננים מנוזלים אם יש.

להכנת בצק הקובה:
מניחים בקערה את הבורגול והסולת ומערבבים עם השמן והמלח, מוסיפים את המים ולשים לבצק אחיד, מחכים כ- 5 דקות לפני שמתחילים לעבוד עם הבצק.

להכנת הקובה:
לוקחים מעט מהבצק ויוצרים בו גומה, ממלאים בעזרת כף את הגומה בבשר ואוטמים לצורת כדור, חוזרים על הפעולה עם שאר המסה.


למרק:

3 סלקים אדומים חתוכים לפלחים או רבעים
3 גבעולי סלרי קצוצים כולל העלים 
2 בצלים קצוצים
כפית סוכר
רבע כוס מיץ לימון טרי
5 כוסות מים
כפית בהרט
כף שמן קנולה
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כף תמרינדי- לא חובה אבל מומלץ וממש מעשיר את טעם המרק

הכנת המרק:

בסיר עמוק מטגנים עם כף שמן קנולה את הבצלים והסלרי כ- 5 דקות, מוסיפים את התבלינים מלבד מיץ הלימון, מערבבים ומוסיפים את הסלקים ואת המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את מיץ הלימון והתמרינדי, מבשלים כ- 40 דקות על אש נמוכה.
לאחר 40 דקות מוספים בעדינות את כדורי הקובה ומערבבים בעדינות, מבשלים כעשרים דקות נוספות ומגישים.


תגובה 1: