יום שני, 10 באוקטובר 2016

עוגת תפוזים בחושה‎



"אך בכל הדרכים מעולם לא אבדה לי דרכנו 
וגם אם לפעמים סערו מסביב הרוחות 
ואהבתי אותך והיה לנו טוב, טוב עד גדותינו 
והיה לנו רע ואהבתי אותך לא פחות" ( יענקל'ה רוטבליט)


פעם בשנה נהוג לבקש סליחה, פעם בשנה מנסים לכפר על הכל, אל תחכו לתאריך מסויים כדי לעשות את כל אלו, לא צריך לחכות פעם בשנה כדי להגיד "סליחה" כדי להגיד "אני אוהב" כדי להראות שאכפת, תאהבו תמיד, תשתדלו שלא לפגוע ואם כבר פגעתם מצאו את הרגע לכפר על זה ולבקש סליחה, החיים קצרים מידי בכדי לשמור כעסים וגם אם מופיע שבר עטפו אותו, חזקו אותו, גרמו לו להראות עדיין חלק משלם.
 ערבים קרירים של סתיו תיכף ומופיעים, שבר אלכסוני בעוגת התפוז הריחנית בבית ופרוסה יפה שצנחה והזכירה שלמרות הכל זה עדיין שלם וטוב.
גמר חתימה טובה מאינס אפיק





מצרכים :

3 ביצים 
1+1/4 כוסות של סוכר לבן
1 כוס מיץ תפוזים 
חצי כוס שמן קנולה
1 כף קליפה מגוררת של תפוז
חצי כוס ( כמאה גרם ) שקדים מולבנים טחונים דק
1+3/4 כוסות של קמח תופח
* חצי כוס מיץ תפוזים לאחר האפייה
 * אבקת סוכר להגשה



ההכנה:
מקציפים יחד 3 ביצים וכוס ורבע של סוכר לקצף בהיר, מוסיפים בהדרגה את השמן וכוס של מיץ תפוזים ומקציפים לעוד 3 דקות.
מקפלים לתוך התערובת את הקמח התופח ואת קליפת התפוז - לא לבחוש יותר מידי מרגע הוספת הקמח רק עד שהקמח נבלע.
משמנים תבנית של אינגליש קייק ומעבירים את מסת העוגה לתוכה.
אופים בחום של 170 מעלות כ- חצי שעה- ניתן לבדוק אם העוגה אפויה בעזרת סכין או שיפוד- הוא אמור לצאת עם פירורים לחים או יבש, מוצאים מהתנור וכשהעוגה חמה שופכים מעליה חצי כוס מיץ תפוזים.
 מצננים כ- 20 דקות ומפזרים אבקת סוכר