יום שלישי, 7 ביוני 2016

עוגת גבינה עם כתמי גנאש-Moo cheescake


החג הכי יפה בשנה הוא החג בו הכל נצבע בלבן, החג בו פרחים מתגבשים לזרים יפים על הראש החג בו הגינה פורחת,  החברים מגיעים , וזר פרחים שאמא הכינה מונח לי על הראש , החג בו יש ככ הרבה מבחר  על השולחן שכבר אין מקום לקינוח ובכל זאת  החג בו תמיד מוצאים גם מקום לקינוח כי תמיד יש 2 עוגות גבינה שונות במקרר, החג בו בקבוקי יין נפתחים בלי הפסקה , החג הכי אהוב -שבועות! 
לכבוד החג מצאנו לכם  ברשת ( העוגה עברה מספר שינויים על מנת לפשט את המתכון המקורי ), את העוגה שתשאיר את כולם עם טעם של עוד, העוגה שכולם יהיו מלאים במחמאות עבורה, העוגה שתיקח את כל תשומת הלב, העוגה שלא תצליחו להפסיק ליישר : Moo Cheescake  עוגת גבינה אפויה ורכה עם כתמים של גנאש, העוגה שלכם לחג!
חג שמח מאינס ואפיק ❤️ 

עוגת גבינה עם כתמי גנאש- Moo cheescake 

לגנאש ( יש להכין לפחות 6 שעות לפני הכנת העוגה )
200 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר

לבסיס העוגה:
חבילת בישקוטים
כוס חלב
למלית:
200 גרם גבינת מסקרפונה
4 ביצים
3 כפות קורנפלור
כפית תמצית ווניל
1 מיכל של שמנת חמוצה – 200 מ"ל
750 גרם גבינה לבנה 5 אחוזי שומן
1 כוס סוכר
אופן ההכנה:
מכינים את הגנאש: מחממים שמנת ומוסיפים שוקולד מסירים מהאש ומערבבים עד שהשוקולד נמס והמסה אחידה ומבריקה, מכסים ומעבירים למקרר.

הכנת העוגה:
מקציפים את גבינת  המסקרפונה  עם השמנת החמוצה , הגבינה הלבנה  והקורנפלור ,מוסיפים כוס סוכר ותמצית ווניל וממשיכים להקציף, מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות.
משמנים תבנית בקוטר 26 , טובלים בישקוטי בחלב ומניחים בתבנית עד שהם מכסים את תחתית התבנית מעבירים חצי ממסת העוגה לתבנית, מוציאים את הגנאש מהמקרר ובעזרת כף קורצים ממנו עיגולים מוארכים מעט, מטביעים אותם בתוך העוגה, משאירים כ- 3 כפות גנאש בצד.
מוציאים ממסת העוגה חצי כוס ואת היתרה שופכים אל התבנית
את המסה שהשארנו בצד מערבבים עם הגנאש ומעבירים לשקית זילוף חתוכה דק בקצה, מזלפים מעל העוגה צורות של כתמיי פרה וממלאים אותם.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות כשעה, שמים לב שהעוגה לא מקבלת צבע כהה אם יש צורך מורידים את החום ל- 140 מעלות.
משאירים את העוגה בתנור סגור כשעה לאחר האפייה ואחכ מעבירים למקרר ללילה לצינון.

מצורף כאן הסרטון של המתכון המקורי לעוגה זו : https://youtu.be/dybXs1gqCqo