יום רביעי, 22 ביוני 2016

קרמשניט‎

 האור שנכנס בבוקר למטבח, קרניים של שמש שנשברות דרך הווילון וריח של יום שישי באוויר.
ויש ימים שהאור כ"כ מושלם שכל מה שמונח על השולחן מרגיש בחו"ל.
ויש ימים שצריך להכיל כל כך הרבה דברים עד  שצריך להניח אותם בערימה גבוהה כדי להסתכל עליהם בצורה ברורה יותר.
ויש ימים שכל מה שמתחשק זה קצת שקט ואור מושלם ושכבות על שכבות בערימה יפה של בצק זהוב וקרם עדין.
ויש ימים שכל הטוב הזה מונח על השולחן ומחכה בשקט שננגוס בו ושכל הפרצוף יתכסה באבקת סוכר.
קרמשניט של בית ואור רך ומושלם אצלנו בתיק האוכל.


מצרכים:

חבילה של בצק עלים ( לא נשתמש בכולו)
100 גרם אבקת סוכר
לקישוט תותים\ דובדבנים\ פירות העונה

לקרם:

1 מיכל קטן שמנת מתוקה

1.5 כוסות חלב

כפית תמצית וניל משובחת או חצי מקל וניל ( התוכן שלו)

3 חלמונים

4 כפות סוכר

כף חמאה רכה

2 כפות של קורנפלור





להכנת הפטיסייר:

ממיסים את הקורנפלור עם חצי כוס חלב קר, מערבבים לתוך החלב והקורנפלור את הווניל והחלמונים.

את יתרת החלב מרתיחים עם הסוכר והחמאה, מסירים מהאש ומוסיפים את תכולת הקערה הראשונה של החלב והחלמונים לתוך החלב החם, הפעולה חייבת להיעשות בהדרגה ובבחישה מהירה על מנת שהחלמונים לא ייקרשו, לאחר איחוד 2 המסות, מחזירים לסיר ומחממים על חום נמוך תוך כדי בחישה מתמדת עד שהמסה מסמיכה ונוצרות בועות, מסירים מהאש.
מעבירים לקערה ומצמידים לקרם ניילון נצמד. מכניסים למקרר לחצי שעה .

להרכבת הקרם:

בקערה נפרדת מקציפים מיכל אחד של שמנת מתוקה , מוסיפים בהדרגה את קרם הפטיסייר ומקפלים עד לקרם אחיד.





הכנת השכבות:

פורסים את בצק העלים וחותכים לשלושה מלבנים שווים רוחב כל מלבן אמור להיות כ- 12 ס"מ
מניחים את המלבנים בתבנית מרופדת נייר אפייה מחוררים מעט במזלג ומפזרים מעט אבקת סוכר .
אופים בחום של 180 מעלות כ- 15-20 דקות עד שהבצק זהוב.
( למי שמעדיף את הבצק במראה דחוס יותר מומלץ להניח על המלבנים נייר אפייה נוסף ותבנית מעל שתשמש כמשקולת).

הרכבת העוגה: 
מצננים את המלבנים לאחר האפייה ומניחים על צלחת הגשה מלבן ראשון, מורחים מחצית מהקרם ( ניתן להשתמש בשקית זילוף ), מניחים בזהירות את המלבן האפוי השני ומורחים מעל את מחצית הקרם השני. מניחים את מלבן הבצק השלישי ומפזרים מעל אבקת סוכר בנדיבות.
מקשטים בפירות ומגישים.