יום רביעי, 1 ביוני 2016

עוגת שמנת ופירורים‎


"תודה על כל שנייה 
של צחוק גדול ושל שתיקה 
של אמת יפה מבלי כל פחד 
על הימים והלילות ביחד תודה " ( אמיר דדון)

תודה על כל מה שקיים ועל כל מה שעוד יהיה, תודה על אנרגיות טובות וחיוכים, תודה על מכשולים ואתגרים כי הם רק מחזקים אותנו, תודה על שיעורים בחיים כי רק לומדים מהכל, תודה על רגעים לא קלים כי רק בזכותם מוצאים את אלו ששווה לשמור עליהם קרוב, תודה על פשטות בחיים כי היא תמיד מנצחת, תודה על אמת כי היא תמיד הדרך הנכונה, ,תודה על קפה שחור של זריחה או תה יסמין של שקיעה, תודה על דאגה שהבאת איתך פעם,  תודה על האמונה שהכל לטובה, תודה על עוגה אחת שתמיד מנצחת כזאת שמעתיקים ממחברת ישנה של אמא, כזאת שהביאה איתה רגעים מצחיקים, תודה על חברים באמצע הלילה וכפיות סביב תבנית של עוגת שמנת פירורים, פשטות ואמת ועוגה שמעתיקים למחברת של הדורות הבאים.









לקלתית ולפירורים: 
1 חלמון ביצה
200 גרם חמאה רכה 
2+4/1 כוסות קמח תופח
1 כף גדושה אבקת סוכר

לשכבת הגבינה:
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 גביע אישי של שמנת חמוצה
1 שמנת מתוקה להקצפה  250מ"ל
4 כפות אבקת סוכר
1 שקית של אינסטנט פודינג בטעם וניל

הכנת הקלתית:
במעבד מזון מעבדים את כל החומרים לתערובת פירורית יחסית מגבשים מעט את הבצק בעזרת הידיים ומחלקים ל- 4\3 + 4\1 את 4\3 הבצק משטחים בעזרת כפות הידיים בתבנית בקוטר 26 ואת יתרת הבצק לשטח בתבנית אינגליש קייק ( חלק זה הולך להיות הפירורים של העוגה).
לאפות 15-20 דקות בחום של 180 מעלות ולצנן היטב, את החלק הקטן של הבצק ( אינגליש קייק) לפורר לפירורים בעזרת מזלג או כפות הידיים ולהניח בצד.

ההכנה:
בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר עם הפודינג בטעם וניל לקצפת יציבה .לאחר מכן מקציפים לתוכה את השמנת החמוצה והגבינה הלבנה למסה אחידה.
מניחים את מסת הגבינה על קלתית הבצק ומכסים בפירורים, מומלץ להכין לילה לפני ההגשה.