דלג לתוכן הראשי

עוגות דובדבנים הפוכות


"תתארו לכם עולם יפה 
פחות עצוב ממה שהוא ככה 
ואנחנו שם הולכים עם שמש בכיסים" ( שלמה ארצי)
עולם יפה עולם טוב יותר עולם בו אנשים מסתובבים עם חיוך על הפנים, עולם בו אנשים יוצרים את מה שהם אוהבים, עולם בו הם משתפים את האהבה שלהם עם כולם ומפזרים אושר מסביב.
עולם כזה אנו רוצים לראות עולם כזה אנו מייחלים לו, עולם בו דברים הם הפוכים ממה שהם עכשיו, הפוך הפוך בצורה כזאת שתמיד מתוק, גם בהתחלה, פוסט עם גוונים ורודים שמוקדש לחברה טובה שלנו ליום הולדתה, עוגות דובדבנים  אישיות הפוכות שהופכות את העולם לצבעוני, ורוד ומתוק, הופכות אותו  ל"פחות עצוב ממה שהוא ככה ואנחנו שם הולכים עם שמש בכיסים".





עוגות דובדבנים הפוכות אישיות
מצרכים וכלים שתצטרכו למתכון זה:
תבנית שקעים רצוי מסיליקון
נייר אפייה חתוך לעיגולים קטנים בגודל השקעים

לבסיס הדובדבנים:
1 צנצנת דובדבנים חמוצים מגולענים (דובדבנים מסוננים + 1 כוס נוזלים מהצנצנת)
2\1 כוס סוכר חום
1/2 כפית קינמון טחון 

למסת העוגות:
4\3 כוס סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
2\1 + 1 כוסות קמח תופח 
1 גביע יוגורט בטעם טבעי
100 גרם חמאה רכה
3 ביצים בטמפרטורת החדר

ההכנה:
מפרידים את צנצנת הדובדבנים כך שתישאר קערת דובדבנים וכוס 1 עם נוזלי הדובדבנים.
בסיר קטן מבשלים את הדובדבנים, כוס הנוזלים, 1/2 כוס סוכר והקינמון כ- 15 דקות, מסירים מהאש ומצננים.
בקערה טורפים יחד את החמאה ו3/4 כוס הסוכר לתערובת אחידה, מוסיפים את תמצית
הווניל ואת הביצים (אחת אחת), ממשיכים להקציף ומוסיפים את היוגורט.
מקפלים לתוך התערובת את הקמח התופח.
מניחים בתבנית השקעים את ניירות האפייה הגזורים, מסדרים בכל שקע דובדבנים ושופכים מהעיסה לתוך תבנית השקעים כ- 4\3 מגובהו של כל שקע.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך  25- 20 דקות .
כשהעוגות מוכנות, שולפים בזהירות מהשקע ומסירים בעדינות את נייר האפייה.
מגישים כשהדובדבנים מופנים כלפי מעלה.
מומלץ לפזר מעל מעט מנוזל הדובדבנים המבושל.




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו.

מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרתיחים מים בסיר גדול – כחצי ממנו גובה המים ומוסיפים את הכרוב 5- 10 דקות ע…

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית.

מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים
לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור




אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעולה עם החצי השני. מערבבים את מרכיבי הטופינג ומברישים את שתי תבניות הבצק עם הטו…

סלט עוף ואטריות שעועית

לא ככה חשבנו שיראה תחילתו של האביב שלנו, לא ככה חשבנו שנפתח את עונת השמש. מישהו אמר פעם  " החיים זה מה שקורה בזמן שמתכננים תוכניות ".... הרבה פעמים בבלוג רשמתי  מילים כמו " להעריך את הרגע, להגיד תודה על כל מה שקיים, להעריך את אלו שאכפת להם מהעולם, מהסביבה, מבעלי החיים, מאנשים". לא חשבתי אף פעם שכל המילים האלו יקבלו אצלי משמעות אחרת, לא חשבתי אף פעם שאצטרך להתמודד עם רגעים בהם אני לא יכולה לחבק אנשים ומכה אני מאמינה בכוחו של חיבוק ארוך, לא חשבתי אף פעם שאתגעגע לנשיקות על המצח, כאלו שתמיד אנשים קרובים נותנים , כאילו ואומרים " הכל יהיה בסדר, אני איתך". דווקא עכשיו, דווקא בתקופה כזאת אנשים מסתגרים בבתים, אנשים מגלים מחדש את עצמם, יש שקט, אין לאן לרוץ, כסף פתאום הופך לדבר משנה , כי קודם כל בריאות . דווקא עכשיו מתעוררות בי המחשבות של חשבון נפש, עם מי אני צריכה לדבר, מי הם האנשים שאני צריכה להחזיר אל  החיים שלי ומי האנשים שמצבים כאלו הראו את מי שהם באמת. אז פסח השנה לא יהיה אותו הדבר ואנחנו פה כדי להבטיח לעורר את כל המתכונים הישנים שלנו, כאלו שיתאימו בדיוק לתקופה הלא …