יום חמישי, 26 במאי 2016

עוגות דובדבנים הפוכות


"תתארו לכם עולם יפה 
פחות עצוב ממה שהוא ככה 
ואנחנו שם הולכים עם שמש בכיסים" ( שלמה ארצי)
עולם יפה עולם טוב יותר עולם בו אנשים מסתובבים עם חיוך על הפנים, עולם בו אנשים יוצרים את מה שהם אוהבים, עולם בו הם משתפים את האהבה שלהם עם כולם ומפזרים אושר מסביב.
עולם כזה אנו רוצים לראות עולם כזה אנו מייחלים לו, עולם בו דברים הם הפוכים ממה שהם עכשיו, הפוך הפוך בצורה כזאת שתמיד מתוק, גם בהתחלה, פוסט עם גוונים ורודים שמוקדש לחברה טובה שלנו ליום הולדתה, עוגות דובדבנים  אישיות הפוכות שהופכות את העולם לצבעוני, ורוד ומתוק, הופכות אותו  ל"פחות עצוב ממה שהוא ככה ואנחנו שם הולכים עם שמש בכיסים".





עוגות דובדבנים הפוכות אישיות
מצרכים וכלים שתצטרכו למתכון זה:
תבנית שקעים רצוי מסיליקון
נייר אפייה חתוך לעיגולים קטנים בגודל השקעים

לבסיס הדובדבנים:
1 צנצנת דובדבנים חמוצים מגולענים (דובדבנים מסוננים + 1 כוס נוזלים מהצנצנת)
2\1 כוס סוכר חום
1/2 כפית קינמון טחון 

למסת העוגות:
4\3 כוס סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
2\1 + 1 כוסות קמח תופח 
1 גביע יוגורט בטעם טבעי
100 גרם חמאה רכה
3 ביצים בטמפרטורת החדר

ההכנה:
מפרידים את צנצנת הדובדבנים כך שתישאר קערת דובדבנים וכוס 1 עם נוזלי הדובדבנים.
בסיר קטן מבשלים את הדובדבנים, כוס הנוזלים, 1/2 כוס סוכר והקינמון כ- 15 דקות, מסירים מהאש ומצננים.
בקערה טורפים יחד את החמאה ו3/4 כוס הסוכר לתערובת אחידה, מוסיפים את תמצית
הווניל ואת הביצים (אחת אחת), ממשיכים להקציף ומוסיפים את היוגורט.
מקפלים לתוך התערובת את הקמח התופח.
מניחים בתבנית השקעים את ניירות האפייה הגזורים, מסדרים בכל שקע דובדבנים ושופכים מהעיסה לתוך תבנית השקעים כ- 4\3 מגובהו של כל שקע.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך  25- 20 דקות .
כשהעוגות מוכנות, שולפים בזהירות מהשקע ומסירים בעדינות את נייר האפייה.
מגישים כשהדובדבנים מופנים כלפי מעלה.
מומלץ לפזר מעל מעט מנוזל הדובדבנים המבושל.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה