דילוג לתוכן הראשי

קסטה שוקולד ופקאן‎


חול וים ושמש בחוץ ומוכר שצועק "ארטיק מסטיק שוקולד בננה" ובירה קרה ומגבת חמה וגלים קפואים שצוללים לתוכם ואין כמו קיץ בישראל ואין כמו חופי ים בתוליים שידו של האדם עוד לא הספיקה להרוס ואין כמו לפתוח את הבוקר עם כוס קפה מול הים ואין כמו השקיעה עם הרעש של הגלים כדי לאפשר לך לנשום עמוק ולהאמין שטוב עוד יגיע כי חייב להיות טוב.
ואין כמו לחזור הביתה אחרי חוף הים כשהלחיים אדומות ושובל של חול מגיע איתך ואין כמו מקלחת קרירה אחרי שחייה ואין כמו הרגע שנשכבים על הספה עם קסטה קרירה ומתוקה, כזו ששלפת עכשיו מהמקפיא, כזו שהכנת לבד.
ואין כמו רגעים קטנים של להפעיל מזגן ולפתוח את המקפיא רק כי יש שם המון כאלו במקפיא עכשיו וכמה חיוכים מתוקים הן מביאות איתן.
קסטה של שוקולד ופקאן, עטופה בשוקולד מריר מתפצח, בוב מארלי ברקע  וריח של ים באוויר, הכי ישראלי שלנו, כאן בתיק האוכל.









מצרכים:

חבילה של 300 גרם ביסקוויט מתוק בצורה שאוהבים
100 גרם גבינת מסקרפונה
3 כפות אבקת סוכר
1 כף קקאו
1 מיכל קטן של שמנת מתוקה
3 כפות אבקת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
50 גרם פקאן מסוכר קצוץ דק

לציפוי: 100 גרם שוקולד חלב או מריר מומס

ההכנה:

מקציפים יחד שמנת מתוקה עם הפודינג, אבקת הסוכר והקקאו, עד לקרם יציב, מקפלים לתוך הקרם את גבינת המסקרפונה ואת הפקאן אד למסה אחידה ומעבירים לשקית זילוף
ממלאים כל ביסקוויט בקרם ומכסים בביסקוויט שני מעבירים למקפיא ל- 4 שעות , לאחר 4 שעות מוציאים.
ממיסים שוקולד  במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, טובלים חצי קסטה ומחזירים למקפיא על נייר אפייה עד להתקשות השוקולד, לאחר מכן שומרים את הקסטות בקופסא אטומה במקפיא.








פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא