יום חמישי, 12 במאי 2016

קסטה שוקולד ופקאן‎


חול וים ושמש בחוץ ומוכר שצועק "ארטיק מסטיק שוקולד בננה" ובירה קרה ומגבת חמה וגלים קפואים שצוללים לתוכם ואין כמו קיץ בישראל ואין כמו חופי ים בתוליים שידו של האדם עוד לא הספיקה להרוס ואין כמו לפתוח את הבוקר עם כוס קפה מול הים ואין כמו השקיעה עם הרעש של הגלים כדי לאפשר לך לנשום עמוק ולהאמין שטוב עוד יגיע כי חייב להיות טוב.
ואין כמו לחזור הביתה אחרי חוף הים כשהלחיים אדומות ושובל של חול מגיע איתך ואין כמו מקלחת קרירה אחרי שחייה ואין כמו הרגע שנשכבים על הספה עם קסטה קרירה ומתוקה, כזו ששלפת עכשיו מהמקפיא, כזו שהכנת לבד.
ואין כמו רגעים קטנים של להפעיל מזגן ולפתוח את המקפיא רק כי יש שם המון כאלו במקפיא עכשיו וכמה חיוכים מתוקים הן מביאות איתן.
קסטה של שוקולד ופקאן, עטופה בשוקולד מריר מתפצח, בוב מארלי ברקע  וריח של ים באוויר, הכי ישראלי שלנו, כאן בתיק האוכל.









מצרכים:

חבילה של 300 גרם ביסקוויט מתוק בצורה שאוהבים
100 גרם גבינת מסקרפונה
3 כפות אבקת סוכר
1 כף קקאו
1 מיכל קטן של שמנת מתוקה
3 כפות אבקת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
50 גרם פקאן מסוכר קצוץ דק

לציפוי: 100 גרם שוקולד חלב או מריר מומס

ההכנה:

מקציפים יחד שמנת מתוקה עם הפודינג, אבקת הסוכר והקקאו, עד לקרם יציב, מקפלים לתוך הקרם את גבינת המסקרפונה ואת הפקאן אד למסה אחידה ומעבירים לשקית זילוף
ממלאים כל ביסקוויט בקרם ומכסים בביסקוויט שני מעבירים למקפיא ל- 4 שעות , לאחר 4 שעות מוציאים.
ממיסים שוקולד  במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, טובלים חצי קסטה ומחזירים למקפיא על נייר אפייה עד להתקשות השוקולד, לאחר מכן שומרים את הקסטות בקופסא אטומה במקפיא.