יום רביעי, 18 במאי 2016

מוקפץ- אטריות שעועית ללא גלוטן עם ירקות ובוטנים


זה הפרטים הקטנים שעושים את הכל למושלם, זה הצבעים שמרכיבים את הציור על הקנבס, זה הכמה שהופך את הכל לשלם.
את הכהה למשהו צבעוני, את המפחיד למשהו מוכר ולא מנוכר.
אלו השנים שגרמו לנו להכיר, זה הזמן שהראה לנו כמה הכל נכון ואמיתי, אלו החוויות שבנו אותנו, אלו המשברים שגרמו לנו לשמור חזק יותר על הקיים, זה החיבוק שגורם לנו להרגיש בטוחים יותר אלו החיים שהובילו אותנו לעשות את מה שאנחנו אוהבים, את מה שגורם לנו להמשיך, זהו השעה הזאת בצהרים שגרמה לנו להכין ארוחת צהרים צבעונית, זו היצירתיות שהופיעה כמגדל קטן בקערה, זה החיוך שהגיע שגרם לנו להבין שכ"כ טעים לנו: אטריות שעועית שחורה, ירקות מוקפצים, בוטנים קלויים ושקט של שישי בצהרים. ציור מושלם אצלנו בשולחן.



מוקפץ- אטריות שעועית ללא גלוטן עם ירקות ובוטנים

מצרכים:
1 חבילת אטריות שעועית שחורה ( ללא גלוטן)
כוס שעועית ירוקה חלוטה במים רותחים 
3 פלפלים מתוקים בצבעים שונים חתוכים לרצועות
2 כפות שמן קנולה
3 כפיות שמן שומשום
4 פטריות טריות חתוכות לפרוסות
4 שיני שום פרוסות
1 פלפל ירוק חריף או צ'ילי חתוך לטבעות
3 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
חצי כפית ג'ינג'ר מגורר
חצי כוס בוטנים קלויים גרוסים
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח

*אופציה- 2 כפות שומשום קלוי לעיטור
*אופציה- כוסברה קצוצה לעיטור
ההכנה:
מבשלים את אטריות השעועית בהתאם להוראות היצרן ומסננים.
במחבת רחבה מניחים שמן קנולה ואת השעועית הירוקה , מטגנים כ- 3 דקות ומוסיפים את הפלפלים המתוקים והחריפים ואת השום, מטגנים תוך כדי ערבוב כ- 5 דקות ומוסיפים את הג'ינג'ר והפטריות.
מוסיפים את אטריות השעועית המבושלות ואת התבלינים והרטבים מקפיצים כ- 3 דקות ומוסיפים את הבוטנים הקלויים. מערבבים ומגישים חם



2 comments:

  1. יש משהו מטריד מאד בלראות מקלות תקועים בקערת אוכל. עושים את זה רק בטכסי לוויות ועבור רוב עמי אסיה זה מסמל מוות, ולמי שמחובר לאוכל מזרח אסייתי האימג׳ הזה צורם מאד. מציע להסיר את התמונה...

    השבמחק
  2. איפה אפשר למצוא איטריות שעועית כאלו?

    השבמחק