יום חמישי, 18 בפברואר 2016

עוף עם ארטישוקים ופסטת תרד

' "נפש תאומה'. אנשים חושבים שנפש תאומה זה מישהו שהוא שתי-טפות-מים כמוהם, וזה מה שכולם רוצים. אבל נפש תאומה אמיתית היא כמו ראי, היא האדם שמראה לך כל מה שבולם אותך, האדם שמגלה לך שאת יכולה לשנות את החיים שלך. נפש תאומה אמיתית זה האדם הכי חשוב שתפגשי בחיים, כי הוא מסוגל להרוס את החומות שלך ולהעיר אותך בזבנג.."
  ( לאכול להתפלל לאהוב..)

שולחן העץ הישן של סבתא ועליו מפוזר קמח, היא עומדת לצידו ואני בגיל 6 עומדת על כסא מפרידה בין רצועות הפסטה ותולה אותן על קולב העץ שלה מהופנטת מהצבע הירוק של התרד בתוך הפסטה מסתכלת עליה וכמה יפה היא הייתה, שירים באיטלקית ברקע והיא מתרגמת לי מילים חשובות מהשיר ומדברת על אהבה ואומרת "יום יבוא ואת תכיני בדיוק את אותו הדבר לנפש התאומה שלך ואני בטוחה ששלך יהיה טעים יותר, יום יבוא ומישהו יהיה כ"כ מאושר כי נולדת מלאה באהבה והיא אמיתית. "  פסטה של תרד מעליה עוף במרינדה עם ארטישוקים ולימונים, חרוך בדיוק כמו שצריך.



לפסטה:
חצי כוס  ( לאחר הטחינה) של עלי תרד מאודים וטחונים
1.5  כוסות קמח לבן + חצי כוס קמח לפסטה
1 חלמון
1 ביצה
1 כף שמן זית
חצי כפית מלח

הכנת הפסטה:
 לשים את כל חומרי הבצק יחד עד לאחדות, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לפחות לשעה.
מרדדים לעלה דק ( מספר 5 במכונה להכנת פסטה) ומעבירים במכשיר הפסטה החותך לרצועות דקות- ספגטי- ניתן גם לחתוך בסכים לרוחב הרצועות שרוצים. מניחים על משטח מקומח בקמח פסטה או על קולב לייבוש עד הבישול.
מרתיחים מים וכף מלח בסיר גדול ועמוק וברגע שהמים רותחים מניחים את הפסטה ומערבבים עם כף עץ בזהירות, הרתחה של כ- 5 דקות, תלוי במידת העשייה שאוהבים, מסננים את הפסטה שמוכנה - לא שוטפים במים, ומערבבים את הפסטה המסוננת עם כף של שמן זית ומעט מלח .

 לעוף:
1 עוף שלם חתוך לאורך החזה – העוף נאפה בצורה פרושה על התבנית
6 לבבות ארטישוק- רצוי טרי 
7 עגבניות מיובשות חתוכות לחצאים
4 בצלים קטנים חצויים

למרינדה של העוף:
1 לימון פרוס לפרוסות
מיץ משני לימונים טריים
5 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה
1 כפית דבש
5 עלי בזיליקום קצוצים
2 שיני שום כתושות
5 כפות שמן זית
כפית מלח גס
פלפל שחור גרוס
חצי כפית צ'ילי יבש טחון





להכנה:
מערבבים את כל מרכיבי המרינדה ומעסים את העוף מניחים את העוף בקערה עם כל שאר המצרכים ( הלימון, הארטישוק, העגבניות) ומשאירים במקרר לשעתיים לפחות ( ניתן גם להכין לילה לפני במקרר).
מרפדים תבנית בנייר אפייה מניחים את העוף בצורה פרושה, כשהעגבניות המיובשות מתחתיו, מסדרים סביבו את לבבות הארטישוק, הבצלים ופרוסות הלימון.
אופים כ- 20 דקות בחום של 220 מעלות חצי שעה לאחר מכן עוטפים את התבנית בנייר כסף לאפייה נוספת בחום של 180 מעלות כ- 50 דקות.




להגשה בתבנית רחבה מניחים את הפסטה המבושלת, מעליה את העוף , הירקות ויתרת הרוטב שנשארה בתבנית האפייה של העוף.