יום רביעי, 3 בפברואר 2016

פלפלים ממולאים צמחוניים‎


חכם סינגפורי  אמר  לי פעם " קחי כוס ריקה ומלאי אותה מים, רק אחד שלא יפחד למלא את הכוס עד שיגלשו ממנה המים, ליבו אוהב ממקום טהור ובלי גבולות ואת את מוזגת מים עם חיוך ובלי להסתכל על הכוס ועל כמות המים, משמע שלבך טהור"
משפט שקפץ לי לראש כל פעם שמזגתי שתייה, או מלאתי ממולאים.
אוהבת שהמלית יוצאת מגבולות הירק' אוהבת שגולש, אהבת שזה בא ממקום הכי טהור ואמיתי ובלי גבולות.
שישי לקראת ערב, כשאור רך עדיין בחלון סידרנו מסדר של צבעים בצורת פלפלים, מלאתי עד שיגלוש והשקתי ברוטב בלי גבולות, הולכת למזוג מים..:) 




פלפלים ממולאים צמחוניים 

6-8 פלפלים מתוקים בינוניים בצבעים שונים 

למלית:

1 בצל קצוץ דק 
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
3 שיני שום קצוצות
1 כוס אורז 
2 כפות שמן זית
1 עגבנייה
4 כפות חמוציות מיובשות
כפית שטוחה מלח
כפית בהרט
פלפל שחור גרוס
כפית פפריקה

לרוטב:
3 עגבניות גדולות טחונות
כף פפריקה מתוקה
כף רכז רימונים
חצי כף כמון
כפחת סילאן
כף רסק עגבניות
4 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
2 כוסות מים ( תלוי בגודל הסיר המים אמורים לכסות בתחילת הבישול כ- 4\3 מהפלפלים)

הכנה:
מניחים את האורז בקערה ושופכים עליו מים רותחים עד לכיסוי, משרים 10 דקות ומסננים את האורז מהמים.
מערבבים את האורז עם שאר מרכיבי המלית
חותכים את הפלפלים חיתוך עגול בחלקם העליון ושומרים את "המכסה"
ממלאים כל פלפל כ- 4\3 מנפחו – ייתכן ותישארו עם מלית תלוי בגודל הפלפל.
בסיר רחב מניחים שמן זית, עגבניות מרוסקות ושום
מניחים בזהירות את הפלפלים ומכסים אותם במכסה ששמרנו.
מערבבים 2 כוסות מים עם שאר מרכיבי הרוטב ושופכים בזהירות מעל.
מבשלים על אש נמוכה עם כיסוי חלקי כ- 50 דקות ומידי פעם מסירים את המכסה ו"משקים" את הפלפלים ברוטב.

המלצה:
לאחר 40 דקות מומלץ להכניס את הפלפלים לאפייה קטנה בתנור בחום של 200 מעלות ל- 10 דקות על מנת לחרוך מעט את הפלפלים.